Το λεβέντη Αρμένιο βουλευτή του HDP, Garo Paylan ετοιμάζεται να στείλει στη φυλακή η Αγκυρα λόγω...Κομπάνι

Freepen.gr - Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας, η αστυνομία συνέλαβε τον Κούρδο Δήμαρχο του Καρςμ Αϊχάν Μπίλγκεν και τον μετέφερε αεροπορικώς στην Άγκυρα, αναφέρει η Χάμπερτουρκ.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας κατηγορεί επτά βασικά μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) για τη διοργάνωση παράνομων συλλαλητηρίων για το Κομπάνι, μια πόλη που κατοικείται κυρίως από Κούρδους στη Συρία, και "επαινεί την τρομοκρατική οργάνωση."

Ένας από αυτούς τους επτά βουλευτές που περιλαμβάνονται στην υπόθεση είναι ο Αρμένιος βουλευτής του τουρκικού Κοινοβουλίου, Garo Paylan, αλλά ο τελευταίος έχει κοινοβουλευτική ασυλία. Η Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Paylan και σύλληψής του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail