Πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν! Αιφνίδια επίθεση των Αζέρων, σκληρή απάντηση των αδερφών Αρμενίων

Freepen.gr - Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μαζική διασυνοριακή επίθεση πυροβολικού στο Artsakh, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών αμάχων στο Στεπανακέρτ.

"Σήμερα νωρίς το πρωί ο αντίπαλος άρχισε ενεργές επιθέσεις πυροβολικού σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Αραγιίκ Χαρουτιουνιάν, Βαχράμ Πογκοσιάν.

"Ειρηνικοί οικισμοί βρίσκονται επίσης υπό βομβαρδισμό, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ. Συμβουλεύουμε τον πληθυσμό να αναζητήσει καταφύγιο. Την ίδια στιγμή, ανακοινώνουμε ότι η απάντησή μας θα είναι αναλογική και ολόκληρη η ευθύνη της κατάστασης βαρύνει τη στρατιωτικο-πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν και προσωπικά τον Ιλχάμ Αλίγιεφ", ανέφερε όπως μεταδίδει το Armenpress.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν έγραψε στο Facebook:

«Αγαπητοί Αρμένιοι, περήφανοι πολίτες της Δημοκρατίας της Αρμενίας, περήφανοι πολίτες της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, περήφανοι Αρμένιοι της Διασποράς. Ο εχθρός ξεκίνησε επίθεση στο Αρτσάχ. Ο Στρατός Άμυνας αντιμετωπίζει με επιτυχία την επίθεση. Η κατάσταση βρίσκεται σε επιχειρησιακή εξέλιξη, οι πληροφορίες θα συνοψιστούν και θα αναφερθούν εάν χρειαστεί.
 
Σας προτρέπω να εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές και να είστε σε εγρήγορση για εχθρικά ρεύματα πληροφοριών.Ας ακουμπήσουμε γερά στην πλάτη του κράτους μας, του στρατού μας, στις θέσεις άμυνας της Αγίας Πατρίδας μας. Και θα κερδίσουμε. Ζήτω ο Αρμενικός ένδοξος στρατός. Ζήτω η Αρμενική πολιτεία. Ζήτω οι Αρμένιοι».

Οι επιτιθέμενες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν απωθηθεί από τον αρμενικό στρατό του Αρτσάκ σε διάφορες κατευθύνσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

"Όπως είπε νωρίτερα ο διοικητής του Στρατού Άμυνας Υποστράτηγος Jalal Harutyunyan, τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν μια επίθεση σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής στις 07:10. Οι επιθέσεις των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν σε διάφορες κατευθύνσεις έχουν απωθηθεί. Ο αντίπαλος έχει υποστεί απώλειες εργατικού δυναμικού και εξοπλισμού, δηλαδή τρία άρματα μάχης. Οι μάχες συνεχίζονται", είπε.

Νωρίτερα ο Stepanyan είπε ότι ο στρατός του Artsakh κατέρριψε δύο επιτιθέμενα ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν και τρία UAV.

Να λοιπόν που η μεταφορά μισθοφόρων από τη Συρία είχε τον σκοπό της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail