Προς τους απανταχού πρώιμους χειροκροτητές της Συμφωνίας με Αίγυπτο



Ότι και να υπογράψαμε με την Αίγυπτο (μένει να το δούμε), δεν ακυρώνει de facto και de jure το τουρκολυβικό μνημόνιο, όπως ισχυρίζονται πολλοί πρώϊμοι (βιαστικοί) χειροκροτητές.

Ο λόγος είναι ότι απλά, οι διεθνείς συμφωνίες μεταξύ δύο χωρών δεν παράγουν δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτες χώρες (σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών μεταξύ κρατών) και άρα η Τουρκία δεν θα την αποδέχεται στα σημεία που την επηρέαζει (κυρίως).

Και θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει την πολιτική αυτή και την ισχύ του Τουρκολυβικού μνημονίου, με Navtex αρχικά, γυμνάσια και έρευνες στην συνέχεια στην συγκεκριμένη περιοχή!

Ας αφήσουμε λοιπόν τους πρώϊμους πανηγυρισμούς μέχρι να δούμε το κείμενο και μελετήσουμε τα αποτελέσματα που παράγονται εξ αυτού και τις πιθανές επιπτώσεις στις πολιτικές μας και των ενδιαφερομένων.

Και ας προετοιμασθούμε!!!

Στέλιος Φενέκος
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail