Τα πρώτα πυρά στο εσωτερικό: "Τυμπανοκρουσίες με κίνδυνου οδυνηρού συμβιβασμού"

Freepen.gr - Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση είναι τα κόμματα που μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε μια πρώτη τοποθέτηση για την ΑΟΖ.

ΚΚΕ: Τυμπανοκρουσίες με κίνδυνου οδυνηρού συμβιβασμού σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε τυμπανοκρουσίες για τη συμφωνία Ελλάδας –Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, χωρίς να έχει ενημερώσει το λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Πίσω από τα μεγάλα λόγια περί «ιστορικής συμφωνίας» καιροφυλακτεί ο κίνδυνος ενός οδυνηρού συμβιβασμού σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Ο ισχυρισμός ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο ακυρώνει το απαράδεκτο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο επιχειρεί να απλοποιήσει μια πολύ σύνθετη κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από διασταυρούμενους ανταγωνισμούς, που πυροδοτούν την τουρκική επιθετικότητα και τις εντάσεις στην περιοχή.

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει:

· Έχει υπογράψει συμφωνία μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο που πετάει έξω το Καστελόριζο, το οποίο έχει δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες, όπως οι ηπειρωτικές ακτές;
· Στη Συμφωνία συμπεριλαμβάνεται η Ρόδος και τα άλλα νησιά του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος και με τι επήρεια;
· Τι επήρεια έχει συμφωνηθεί για την Κρήτη;
Καθαρά λόγια και όχι υπερφίαλους πανηγυρισμούς.
Το ΚΚΕ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του ότι και η συμφωνία Ελλάδας –Αιγύπτου είναι ενταγμένη στις γενικότερες επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ανοίγει το δρόμο της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, με την Τουρκία, με ή χωρίς το δικαστήριο της Χάγης.
Το ΚΚΕ θα επανέλθει μόλις ενημερωθεί για το κείμενο της συμφωνίας.

Ελληνική Λύση: Παγκόσμια πρωτοτυπία η μερική επήρεια των νησιών

Όπως ενημερωνόμαστε από Αιγυπτιακά μέσα , η Ελλάδα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο στο εγκληματικό πρότυπο της συμφωνίας με την Ιταλία , το οποίο δικαιώνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς!
Επαναλαμβάνει την παγκόσμια πρωτοτυπία με την "μερική επήρεια" νησιών που απολαμβάνουν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα βάσει του διεθνούς δικαίου, ενώ έτσι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μερική - μειωμένη εθνική κυριαρχία , μετά το Ιόνιο , τώρα και στο Καστελόριζο.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προειδοποιεί: Δεν θα σας κρίνει μόνο η ιστορία ως αυτουργούς σε προδοσία, αλλά και ο Ελληνικός λαός!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail