Κάτι ψήνεται; Πυρετώδεις επαφές Παναγιωτόπουλου με ΥΠΑΜ Αιγύπτου-Γαλλίας και πρέσβη του Ισραήλ

Freepen.gr - O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, με τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι (Μohamed Zaki), με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Κατά τη συνομιλία υπογραμμίστηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων και συμφωνήθηκε να εξεταστούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Επισημάνθηκε η σημασία σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και η επιδίωξη των δύο χωρών να συμβάλλουν στην προώθηση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τονίστηκε επίσης η σημασία της υπογραφείσας Συμφωνίας Ελλάδος – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Επίσης συναντήθηκε  με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani), με τον οποίο συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Ο Ισραηλινός Πρέσβης ανεφέρθη στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Κυβερνήσεως, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Τέλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα το απόγευμα, με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), με την οποία συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η ανάγκη σεβασμού των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail