Σε διπλό ταμπλό η Αίγυπτος απέναντι σε Ελλάδα - Τουρκία;

Freepen.gr - Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει να καθησυχάσουν την Τουρκία αφότου το Κάιρο υπέγραψε συμφωνία μερικής οριοθέτησης με την Ελλάδα, λέγοντας ότι είχαν σεβαστεί τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας της Άγκυρας κατά την προετοιμασία της συμφωνίας, ανέφερε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, σημειώνει το middleeasteye.net.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με δημοσιογράφους την Τρίτη με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, είπε ότι η κυβέρνηση ήταν ικανοποιημένη από το μήνυμα της Αιγύπτου.

"Οι περαιτέρω συνομιλίες για το θέμα εξαρτώνται από τις πολιτικές εξελίξεις σε κάθε χώρα", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία δεν ανησυχεί άμεσα για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς αντικατοπτρίζει την αιγυπτιακή καλή θέληση προς την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.

«Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου βασίζεται σε μερική οριοθέτηση, καθώς το νησί του Καστελόριζοy και μέρος της ακτής της Ρόδου δεν έχουν συμπεριληφθεί», έγραψε ο Serkan Demirtas, αρθρογράφος τhw Hurriyet Daily News.

"Πιστεύεται ότι η Αίγυπτος αρνήθηκε παρά την ελληνική πίεση στο Καστελόριζο, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την αντιπαράθεση με την Τουρκία".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail