Αρχίζει να κοχλάζει η κοινωνία, ζήτημα χρόνου η ανατροπή της εικόνας των δημοσκοπήσεων

12019 / pixabay
Η πολιτική εικόνα που παρουσιάζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα Μ.Μ.Ε. δίνει την εντύπωση μιας πολιτικής κυριαρχίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις αλλά περισσότερο στην πραγματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Του Στρατή Μαζίδη

Δυστυχώς λοιπόν φαίνεται ότι αρκετά προβλήματα έχουν αρχίσει να υποβόσκουν στην ελληνική κοινωνία. Το κοριτσάκι που λιποθύμησε στη Ρόδο από την πείνα ενώ μάθαμε ότι έχει γίνει και διακοπή ρεύματος στο σπίτι τους και αυτό γιατί η μητέρα του που εργαζόταν στον τουρισμό λόγω του κλεισίματος της Ελληνικής οικονομίας ελέω πανδημίας δεν έχει τα χρήματα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας της δικής της και του παιδιού της. Ακούσαμε επίσης την ιστορία του 52χρονου εργαζόμενου στον τουρισμό ο οποίος δεν έχει εργασία και βέβαια κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με έξωση από το σπίτι του αφού έχει πλέον καθυστερήσει αρκετά ενοίκια.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ήρθε σε επαφή μαζί μου μία γυναίκα η οποία βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη κατάσταση ζητώντας ορισμένες πληροφορίες. Μητέρα δύο παιδιών και χήρα ενός ανθρώπου που δεν άντεξε από το φιλότιμο του να ζει με τα χρέη τα οποία του δημιουργήθηκαν μετά από μία πραγματικά πολύ άτυχη στιγμή που είχε στη ζωή του. Το χρέος εδώ και χρόνια δεν μπορούσε πια να εξυπηρετηθεί, έχει εκτιναχθεί και πλέον η οικογένεια φοβάται πως κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι της. Πόσοι ακόμη συνάνθρωποί μας βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις;

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι πολύ απλά αυτά διαμορφώνουν το σκηνικό. Υπάρχει πολύς κόσμος αυτό το χειμώνα ο οποίος θα πεινάσει γιατί πάρα πολύ απλά το καλοκαίρι δεν εργάστηκε. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι το στομάχι είναι πιεστικός σύμβουλος καθώς επίσης και το περιεχόμενο που ψαχουλεύει το χέρι όταν μπαίνει στην τσέπη.

Επίσης μαθαίνουμε ότι η κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς αλλά και στο κέντρο της Αθήνας είναι ελάχιστη και αποκαρδιωτική. Αυτά τι σημαίνουν; Πολύ απλά ότι πλησιάζει η φτώχεια καλπάζοντας προς το μέρος μας, το οποίο ούτως ή άλλως ήταν βομβαρδισμένο τοπίο ώστε όποιος τυχόν είχε γλιτώσει από τα προηγούμενα μνημονιακά κύματα αυτή τη φορά να μην αντέξει σχεδόν κανένας. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ανησυχία του κόσμου για σειρά θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, τα ζητήματα με την Τουρκία κ.ο.κ.

Συνεπώς η κυριαρχία του κυρίου Μητσοτάκη είναι επί του παρόντος αδιαμφισβήτητη ωστόσο παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία προσωρινότητας.

Όταν η πείνα και το κρύο του χειμώνα θα αρχίσουν να μας χτυπούν την πόρτα τότε θα είναι και η ώρα που θα καταλάβουμε ότι όποια πολιτική κυριαρχία του σημερινού πρωθυπουργού θα έχει πλέον ημερομηνία λήξης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail