Ο στρατός της Λιβύης εγκαθιστά αντιπλοϊκούς σοβιετικούς πυραύλους απέναντι στα τουρκικά πλοία

Freepen.gr - Ακτιβιστές στο Twitter δημοσίευσαν φωτογραφίες που λένε ότι δείχνουν την παρουσία αντιπλοϊκών πυραύλων σοβιετικής κατασκευής στο οπλοστάσιο του ναυτικού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) κοντά στην ακτή του Τομπρούκ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο LNA παρουσίασε έναν αντιπλοϊκό πύραυλο «P-15 Termit», ο οποίος έχει εμβέλεια 80 χιλιομέτρων, αρκετά κοντά για να στοχεύσει κάθε σκάφος που επιτίθεται στις δυνάμεις του από τη νότια Μεσόγειο.

Η εμφάνιση αυτών των φωτογραφιών έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία έχει τοποθετήσει το ναυτικό της στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ειδικά κοντά στη στρατηγική πόλη της Σίρτης, η οποία αναμένεται να είναι ο επόμενος στόχος για τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο σοβιετικός ναυτικός πύραυλος κατασκευάστηκε το 1960 και χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές στρατιωτικές συγκρούσεις τον περασμένο αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου Ινδίας-Πακιστάν το 1971 και του πολέμου του Οκτωβρίου το 1973, καθώς και κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράκ-Ιράν. στη δεκαετία του 1980.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής Ηθικής Καθοδήγησης με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, Στρατηγός Khaled Al Mahjoub, παρακολούθησε αυτό που χαρακτήρισε ως «αποτυχία της Τουρκίας να πραγματοποιήσει τις ναυτικές ασκήσεις που βασίζονταν μετά τις πρόσφατες αλλαγές», δηλώνοντας σε τηλεοπτική δήλωση ότι οι κινήσεις των αντιπάλων κοντά στη Σίρτη είναι για «να διογκώσουν τη στρατιωτική τους δύναμη».

Ο Al-Mahjoub είδε επίσης ότι «οι Τούρκοι στην αίθουσα επιχειρήσεων μελετούν την επίθεση με ακρίβεια και φοβούνται τις επιπτώσεις της, καθώς είναι δυνατό να διευρυνθεί η περιοχή της μάχης και να βγει από τον κύκλο της Σίρτης και της αλ Τζούφρα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail