Στην Τουρκία οι δύο Ρώσοι που κρατούσε φυλακισμένους η Τρίπολη

Freepen.gr - Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη της Λιβύης, έστειλε στην Τουρκία δύο Ρώσους υπηκόους, τους Maksim Shugalei και Samer Hasan Ali Sueifan, υπαλλήλους του ρωσικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ίδρυμα Εθνικής Προστασίας Αξιών, οι οποίοι συνελήφθησαν το 2019, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Σύμφωνα με το Al-Hadath με έδρα το Ντουμπάι, οι Ρώσοι υπήκοοι έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο αλλά δε δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι Shigalei και Sueifan συνελήφθησαν στη Λιβύη το Μάιο του 2019. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα που εδρεύει στην Τρίπολη τους κατηγόρησε για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και τις εκλογές της Λιβύης και ότι διεξάγουν δημόσιες δραστηριότητες στη χώρα χωρίς άδεια από τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Επιπλέον, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι άντρες είχαν πάει σε τοποθεσίες όπου τους απαγορεύτηκε να επισκεφθούν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσία έλαβε γραπτές εγγυήσεις από την κυβέρνηση της Τρίπολης πως τα ζητήματα της απελευθέρωσης των Ρώσων υπηκόων θα επιλυθούν σύντομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail