Η Τουρκία φοβερίζει κι απειλεί την Αρμενία

Freepen.gr - Την Τετάρτη, το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε την Αρμενία «να εγκαταλείψει τις εχθρικές της θέσεις και να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αυτό προέκυψε στην τελική δήλωση της συνεδρίασης του Τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι «το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας καταδίκασε έντονα την επιθετική συμπεριφορά της Αρμενίας, η οποία έχει καταλάβει εδάφη του Αζερμπαϊτζάν για πολλά χρόνια».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα δεν μπορούσε να αφήσει το «αδελφικό Αζερμπαϊτζάν» μόνο ενόψει των αρμενικών επιθέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι δε θα δίσταζε να «αντισταθεί σε οποιαδήποτε επίθεση» στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η Αρμενία «βρίσκεται σε δύσκολη θέση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» στη σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, διευθυντής της Τουρκικής Αρχής Αμυντικών Βιομηχανιών, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters: «Η αμυντική μας βιομηχανία, με όλη την τεχνογνωσία, τις τεχνολογίες και τις δυνατότητές της, από τα drone μας έως τα πυρομαχικά, τους πυραύλους και τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, είναι πάντα στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail