Βρε τους Τούρκους πως κατάπιαν αμάσητο ότι πλοίο των ΗΠΑ ύψωσε σημαία του Βυζαντίου στην Αλεξανδρούπολη

Το Ro-Ro ENDURANCE, πλοιοκτησίας της ARC [American Ro-Ro Carrier] που είναι χρονοναυλωμένο στο ναυτικό των ΗΠΑ αφίχθη στην Αλεξανδρούπολη. Για κάποιο λόγο κυκλοφόρησαν και δημοσιεύματα ότι στο ακριτικό λιμάνι κατέπλευσε πλοίο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με υψωμένη τη...βυζαντινή σημαία.

Του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά από πουθενά δεν προκύπτει ότι το πλοίο είχε σημαία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, διότι ιστορικά "βυζαντινή" δεν υπήρξε ποτέ, πρόκειται για φράγκικο όρο του 17ου αιώνα για να κλέψουν την ιστορία μιας αυτοκρατορίας η οποία εξελληνίστηκε και ως κληρονομιά πέρασε σε μας.



Το ENDURANCE δεν είναι πλοίο των Ε.Δ. των ΗΠΑ, αλλά ναυλωμένο σε αυτές. Όσο αφορά τη σημαία και το βίντεο των λίγων δευτερολέπτων, θα μπορούσε να είναι από οπουδήποτε. Αν ήταν από το ENDURANCE, ένα zoom out από τον ιστό προς τα έξω για να φανεί όλο το πλοίο θα αποδείκνυε του ισχυρισμού το αληθές.

Εν πάση περιπτώσει και μπράβο στους πλακατζήδες που το σκέφτηκαν, όποιοι κι αν ήταν αυτοί, το αστείο είναι ότι η τουρκική φιλοκυβερνητική φυλλάδα, Yeni Safak [https://www.yenisafak.com/dunya/abd-ordusunda-askeri-malzeme-tasiyan-kargo-gemisinden-skandal-bizans-bayragi-cektiler-3550260] το κατάπιε αμάσητο, μιλά για σκάνδαλο με πλοίο αμερικανικής σημαίας που κατέπλευσε με βυζαντινή σημαία και μία ημέρα μετά ακόμη δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

Όχι τίποτε άλλο αλλά θα αρχίσει πάλι τα κατεβατά κι ο Καραγκιούλ, ο σύμβουλος του σουλτάνου.

Αν πάντως προσέξετε το βίντεο τότε φαίνεται ότι το κατάρτι μάλλον ταιριάζει στο ρυμουλκό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail