Γερουσιαστής προτείνει να αγοράσουν οι ΗΠΑ τους S-400 της Τουρκίας



Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αγοράσουν το ρωσικό σύστημα άμυνας S-400 της Τουρκίας σύμφωνα με τη νομοθεσία που προτάθηκε στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα. Η πρόταση είναι μια προσπάθεια του νομοθέτη να μετριάσει το αδιέξοδο μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας σχετικά με το F-35 Joint Strike Fighter, αναφέρει το defensenews.com.

Συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής της πλειοψηφίας, Whip John Thune, πρότεινε τροποποίηση του νόμου περί εθνικής άμυνας του 2021 που θα επέτρεπε την πραγματοποίηση της αγοράς χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό προμηθειών πυραύλων του αμερικανικού στρατού. Η κίνηση έρχεται ένα χρόνο μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από την πολυεθνική F-35, επειδή παρέλαβε το S-400.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Jim Risch, εισήγαγε μια τροπολογία που θα υιοθετούσε μια πιο αυστηρή στάση, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση Τραμπ να εφαρμόσει κυρώσεις που προβλέπει ο CAATSA στην Τουρκία εντός 30 ημερών από την περάτωση του NDAA. Ο Risch ήταν επικριτικός για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατηγόρησε για κακή πίστη στις σχέσεις με τις ΗΠΑ σχετικά με τους S-400.

Σύμφωνα με το CAATSA, ή το Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act, που ψηφίστηκε το 2017, κάθε έθνος που προμηθεύεται ένα σημαντικό αμυντικό όπλο από τη Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες κυρώσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail