Ο Ερντογάν "προσεύχεται" στην Αγία Σοφιά κι η Ελληνίδα ομόλογός του βλέπει συμβιωτικό παράδειγμα στη Θράκη

Την ημέρα της Άλωσης, την ώρα που ο Ερντογάν κάνει προσευχές στην Αγία Σοφιά η ΠτΔ κυρία Κατερίνα μιλά για την Θράκη ως "συμβιωτικό παράδειγμα", μιλά για "υβριδικές ιστορικές και πολιτισμικές εμπειρίες", για σύνορα "ζώνες διάβασης προς τους άλλους, περάσματα από την όχθη της μισαλλοδοξίας σε αυτήν της δημιουργικής σύνθεσης". "Η Θράκη διέσχισε τα ταραγμένα νερά της ιστορίας της με νηφαλιότητα", μας λέει.

Ελένη Παπαδοπούλου

Δηλαδή την ώρα που διάφοροι διεκδικούσαν την περιοχή και σκοτωνόταν κόσμος, η Θράκη, γενικώς και αορίστως, έκανε γιόγκα. Ήταν νηφάλια. Να παραδειγματιστούμε θέλει να μας πει η κυρία από αυτό το παράδειγμα και στα ταραγμένα νερά της ιστορίας μας εμείς θα είμαστε σαν να έχουμε πάρει ναρκωτικά. Χαλλλλλαρά! Είναι ο νέος πατριωτισμός!

Το κειμενάκι που θρασύτατα δημοσιεύεται -μέρα που είναι- βρίθει αριστερής μπουρδολογίας. Την μέρα που ο Ερντογάν κάνει πάρτυ στην Αγιά Σοφιά η ΠτΔ διόλου τυχαία επισκέπτεται την Θράκη, όχι για να μιλήσει για πατριωτισμό και να εξυψώσει το εθνικό φρόνημα, αλλά για να μιλήσει για συμβιώσεις και υβριδικές εμπειρίες. Η Άλωση, οι σφαγές, ο ξεριζωμός του Ελληνισμού από τα εδάφη όπου κατοικούσε επί χιλιετίες είναι υβριδική ιστορική εμπειρία για την ΠτΔ.

Δεν είναι απλά λυπηρό ότι στο ύψιστο αξίωμα της χώρας βρίσκεται ένα τέτοιο άτομο. Είναι τραγικό. Είναι βέβαια απόλυτα λογικό ότι ένα σάπιο πολιτικό σύστημα μόνο μέσα από τέτοια άτομα μπορεί να εκφραστεί πλέον. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εκφράζεται ο Έλληνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail