Η Lufthansa αναζητά πακέτο διάσωσης 10 δις την επόμενη εβδομάδα - 1,2 δις απώλειες στο Α' τρίμηνο


φωτο από Lufthansa
Freepen.gr - Η Lufthansa στοχεύει στην ολοκλήρωση ενός πακέτου διάσωσης μέσω κρατικών ενισχύσεων αξίας έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη εβδομάδα αφού η κρίση του κορωνοϊού την ανάγκασε να προσγειώσει σχεδόν όλα τα αεροπλάνα της, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το πακέτο θα αποτελείται από ίδια κεφάλαια από το νέο ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης της Γερμανίας (ESF), από κρατικά εγγυημένα δάνεια από τη Γερμανία και από χρέη από την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο, όπου εδρεύουν οι θυγατρικές της Lufthansa, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η Lufthansa είπε ότι βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις σχετικά με διάφορα χρηματοδοτικά μέσα για να εξασφαλίσει τη φερεγγυότητα του Ομίλου στο εγγύς μέλλον, που μετρά απώλειες 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία και η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail