Γέροντας Νεκτάριος: Πρόσεχε τι λες!

Ο άντρας μιλά στη γυναίκα με άσχημο ύφος, το ίδιο πράττει και η γυναίκα προς τον άντρα. Οι γονείς πάλι, μιλούν με τον ίδιο τρόπο προς τα παιδιά τους. Ο υπάλληλος πάλι, μιλά με τον ίδιο τρόπο στον συνάδελφο ή το αφεντικό του. Κρίνουμε τους άλλους χωρίς εμείς οι ίδιοι να είμαστε καλύτεροι πολλές φορές και ο τρόπος που θα μιλήσουμε δεν περιέχει το πνεύμα της αγάπης. Διαβάζουμε στην Αγία Γραφή: "ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον". 

Κάτι το οποίο δεν εφαρμόζουμε. Οι παλαιοί έλεγαν: "η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει". Η σκληρή καρδιά και ο εγωισμός μας είναι τα κίνητρα που θα μιλήσουμε σε κάποιον και ο τρόπος που θα του μιλήσουμε ή θα τον κρατήσουμε κοντά μας ή θα δημιουργήσουμε παγόβουνο στη σχέση μας.

Από το κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στο Youtube

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail