Τα νέα μέτρα λέει δεν αφορούν τους συνεπείς. Μάλιστα! Και πώς θα μας ξεχωρίζετε;

Alexas_Fotos / pixabay
Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά:

Μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων για τους ασυνεπείς

Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά τους ασυνεπείς, όχι τους συνεπείς. Τους συνεπείς δεν θα τους θίξει σε τίποτα. Άρα, ο περιορισμός θα έχει να κάνει με δύο πράγματα: Πρώτον, με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε και θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα. Και δεύτερον, με το ενδεχόμενο ενός χρονικού περιορισμού στις εξόδους, δηλαδή να μη λέει κανείς ότι πάει για σωματική άσκηση και να είναι όλη την ημέρα έξω από το σπίτι. Γιατί πρέπει να μείνουμε στο σπίτι.

Σήμερα, μετά τις πρωινές συσκέψεις που έχουμε καθημερινά και με το οικονομικό επιτελείο και κυρίως με το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του.

Έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει πάρα πολλά, ακόμα και για περιπτώσεις μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων απαγορεύονται. Από την πρώτη στιγμή που πήραμε τα μέτρα περιορισμού είπαμε ότι αν κάποιος είναι στην επαρχία για κάποιο λόγο έχει το δικαίωμα να γυρίσει άπαξ στον τόπο κατοικίας του. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό μας γιατί δήθεν χάλασαν τα υδραυλικά. Αυτά δεν γίνονται και δεν θα γίνουν.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ακολουθήσαμε γρήγορα τις συμβουλές των ειδικών. Η Κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα, πήρε τα μέτρα, τα οποία ήταν αυστηρά και δύσκολα και τα πήρε γρήγορα. Όλη η κοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ανταποκρίθηκε με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και ακολούθησε τα μέτρα. Για αυτό τα αποτελέσματα, όσον αφορά τα κρούσματα, τους ανθρώπους που είναι στα νοσοκομεία μας και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ακόμα και τα θύματα -που δυστυχώς υπάρχουν- είναι πολύ λιγότερα στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες. Δεν πρέπει, όμως, να εφησυχάσουμε, αλλά να συνεχίσουμε έτσι, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών.

Υπάρχουν, όμως, λίγοι, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα, κάνοντας κατάχρηση των δυνατοτήτων για μετακινήσεις. Δεν πήγαιναν πριν τα μέτρα κάθε μέρα στο σούπερ μάρκετ, αλλά μία φορά την εβδομάδα, ίσως και πιο αραιά. Τώρα γιατί πηγαίνουν τρεις φορές την ημέρα; Ενώ, επίσης, οι Έλληνες δεν διακρινόμασταν τόσο πολύ στη σωματική άσκηση, βλέπουμε τώρα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον ισχυρισμό αυτό συνεχώς. Δηλαδή, γίνεται μία κατάχρηση από τους λίγους. 

Για αυτούς λοιπόν τους λίγους θα τιμωρήσετε πάλι τους πολλούς; Για ποιο λόγο δε βρίσκετε τους λίγους; Κι επίσης πως θα ξεχωρίζουν οι...συνεπείς από τους...ασυνεπείς ώστε οι πρώτοι να μη θίγονται από την αυστηροποίηση των μέτρων;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail