Η χειραγώγηση των μαζών στην εποχή του κορωνοϊού!

ParentRap / pixabay
Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας τον τελευταίο καιρό.

Νικόλαος Ταμουρίδης 
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ 
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

Ομολογώ ότι το παίζουν καλά το παιχνίδι της χειραγώγησης μέσω της προπαγάνδας οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι. Έχουν καταφέρει να πείσουν την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ότι έχει σχέση με τον "αόρατο" εχθρό του ιδιότυπου αυτού πολέμου, τον λεγόμενο κορωνοϊό!

Σε ένα πόλεμο (αλλά και στην ειρηνική περίοδο) η προπαγάνδα έναντι του εχθρού αποτελεί ένα βασικό όπλο. Παράλληλα, η ενημέρωση των δικών μας ανθρώπων είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας και να μην γίνονται βορά της εχθρικής προπαγάνδας. Έτσι, ενώ στον εχθρό κάνουμε Προπαγάνδα, στους δικούς μας κάνουμε Ενημέρωση. Στην περίπτωσή μας βέβαια, οι κυβερνώντες "μπέρδεψαν" μάλλον εκουσίως τον αποδέκτη της προπαγάνδας, εκτιμώντας ότι ο εχθρός είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες.

Η Προπαγάνδα στοχεύει στον επηρεασμό της κοινής γνώμης, στηρίζεται κυρίως στην ψυχολογία των μαζών και ακολουθεί διάφορους κανόνες, τεχνικές, μεθόδους και μέσα. Η Ενημέρωση γενικά αποσκοπεί στην αντικειμενική πληροφόρηση του πληθυσμού επί των γενομένων. Και στις δύο περιπτώσεις επιχειρείται η χειραγώγηση των μαζών

Τι είναι οι μάζες και πως χειραγωγούνται, πως καθοδηγούνται;

Μάζα είναι η συσσώρευση ατόμων, κάτω από δεδομένες συνθήκες, όπου οι συνειδητές προσωπικότητες εξαφανίζονται και τα αισθήματα και οι ιδέες όλων των ατόμων προσανατολίζονται όλα στην ίδια κατεύθυνση.

Οι άνθρωποι έτσι χάνουν την ελεύθερη βούληση, παύουν να είναι ελεύθερα άτομα, αποκτούν την ψυχολογία των μαζών και έτσι υποτάσσονται τυφλά σε αυτόν που ανακηρύσσεται "αφεντικό" τους.

Το "αφεντικό" αυτό, κατά τους ερευνητές της ψυχολογίας των μαζών, είναι ο λεγόμενος καθοδηγητής, ο οποίος έχει ως κύριο ρόλο να δημιουργήσει και να καθιερώσει την πίστη σε μια ιδέα, σε ένα μήνυμα.

Για να πετύχει στο ρόλο του ο καθοδηγητής, ο οποίος πρέπει να διαθέτει και το απαραίτητο κύρος, χρησιμοποιεί τα παρακάτω μέσα δράσης: την διαβεβαίωση, την επανάληψη και την μετάδοση.

Μια καθαρή και απλή διαβεβαίωση, χωρίς αποδείξεις είναι σίγουρο μέσο για να μπει μια ιδέα, ένα μήνυμα στο πνεύμα των μαζών. Όσο πιο απλό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από φόβο απώλειας της ζωής, εκφοβισμό με απειλές-επιδείξεις δυνάμεως και δημιουργία κλίματος ισχύος, τότε καρφώνεται στο μυαλό ως απόλυτα αληθές! Στην περίπτωσή μας το απλό μήνυμα "μένουμε σπίτι" και η όλη διαδικασία "ενημέρωσης" του λαού και επιβολής των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, γιατί έξω κυκλοφορεί ο "θάνατος", έκανε θραύση!

Η επανάληψη ωστόσο του μηνύματος είναι το κυριότερο εργαλείο και μάλιστα η επανάληψη με τα ίδια λόγια. Έτσι επαναλαμβανόμενο συνεχώς το μήνυμα, αποκτά αποκλειστικότητα στην καθημερινότητα, γίνεται μια αποδεδειγμένη αλήθεια και διαμορφώνεται ως ρεύμα κοινής γνώμης. Το βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ να επαναλαμβάνεται συνεχώς!

Τέλος, η μετάδοση είναι απαραίτητη έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού. Με τα σημερινά μέσα ενημέρωσης, κυρίως τηλεόραση και διαδίκτυο, το μήνυμα μεταφέρεται αστραπιαία και με μεγαλύτερη πειστικότητα, καθώς χρησιμοποιείται πλαισιωμένο με ήχο, εικόνα και κίνηση, στοιχεία που καθηλώνουν την ανθρωπομάζα και της περνούν με απίστευτη ευκολία το όποιο μήνυμα. Στην δική μας περίπτωση, είναι απολύτως βέβαιο ότι ο τελευταίος (από πλευράς αποστάσεως και προσέγγισης) παππούς και η τελευταία γιαγιά στην Ελλάδα έχουν γίνει γνώστες του κορωναϊού!

Βλέπουμε λοιπόν πως γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και καθοδήγηση ενός λαού, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, με την απειλή και τα μέσα προπαγάνδας τον μεταμορφώνεις σε μάζα, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση!

Ας ελπίσουμε να αποδειχθεί ότι όλη αυτή η χειραγώγηση του Ελληνικού λαού ήταν για το καλό του και όχι για την εξυπηρέτηση ξένων ή και ντόπιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η "άσκηση" παγκοσμίου κλίμακος, όπως την ονόμασε "εν τη ρύμη του λόγου του" πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης, δεν είναι εργαλείο παγκοσμίου ελέγχου, στα πλαίσια της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας (αυταρχικής) διακυβέρνησης, την οποία εξαγγέλλουν διάφορα ξένα και ντόπια φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης!

Ο καιρός θα δείξει και πολύ σύντομα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail