La Stampa: Ο Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση - Το ανησυχητικό συμβάν στο Παλέρμο


Freepen.gr - "Ο Conte φοβάται την εξέγερση, 5 δισεκατομμύρια έτοιμα για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα έρθουν μέσω των δήμων" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ιταλικής La Stampa.

Επείγοντα μέτρα υπό το φως των διαμαρτυριών στο νότο της χώρας λαμβάνει η κυβέρνηση Conte με μεταφορά ποσών στις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης για να βοηθηθούν οικογένειες και επιπλέον βοήθεια με bonus αγορών.

Το συμβάν στο Παλέρμο την Πέμπτη όπου μια ομάδα ανθρώπων εμφανίστηκε σε ένα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να το λεηλατήσει, χτύπησε συναγερμό στη Ρώμη. Η άμεση άφιξη της Αστυνομίας και των Καραμπινιέρων απέτρεψε τα χειρότερα αλλά ελάχιστα άλλαξαν. Στο Μπάρι, τη Νάπολη και άλλες πόλεις του νότου η παραοικονομία καθώς έχει διακοπεί η οικονομική δραστηριότητα αυξάνει την κοινωνική οργή.

Ο πάπας σήμανε επίσης συναγερμό  αναφέροντας πως: "Αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε τις συνέπειες της μετα-πανδημίας, υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν". Σαν να λέμε: από εδώ, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο από εκείνους που είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν τον ιό".

Ως εκ τούτου με ακόμη ένα προεδρικό διάταγμα, ο Giuseppe Conte διέταξε την εφάπαξ πληρωμή τεσσάρων δισεκατομμυρίων και τριακοσίων εκατομμυρίων από το ταμείο αλληλεγγύης στους Δήμους. Ακόμη τέετρακόσια εκατομμύρια, αρχικά προοριζόμενα για πολιτική προστασία, θα μεταφερθούν αμέσως στους ίδιους δημάρχους για καταστάσεις πραγματικής κοινωνικής έκτακτης ανάγκης. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη διανομή κουπονιών αγορών, με τα οποία - τουλάχιστον ο Conte έχει υποσχεθεί - οι φτωχές οικογένειες θα μπορούν επίσης να αποκτήσουν έκπτωση μέχρι δέκα τοις εκατό σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα έχουν μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και θα πρέπει να κατανέμονται μεταξύ των Δήμων με βάση ένα κριτήριο που θα λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των κατοίκων και τον αριθμό των πυρήνων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Εάν η επείγουσα κατάσταση της πανηδμίας επρόκειτο να ξυπνήσει μια γραφειοκρατική χώρα, το έκανε, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα καθώς ο Conte λέει ότι ζήτησε από το INPS να βρει την απλούστερη δυνατή διαδικασία για να εκταμιεύσει όλα τα ποσά που έχουν υποσχεθεί μέχρι στιγμής. 
 Το πιο λεπτό και επείγον είναι το εφάπαξ μπόνους των εξακοσίων ευρώ που υποσχέθηκε στα εκατομμύρια των Ιταλών που ζουν μόνοι τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail