«Η Τουρκία κινδυνεύει από σοβαρή έλλειψη τροφίμων εντός τριών μηνών»

Freepen.gr - Το αντιπολιτευόμενο κόμμα CHP της Τουρκίας δήλωσε ότι η Τουρκία κινδυνεύει από σοβαρή έλλειψη τροφίμων εντός τριών μηνών εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, εκτός αν η κυβέρνηση εφαρμόσει άμεσα επαρκή στήριξη στον αγροτικό τομέα, ανέφερε η Cumhuriyet την Κυριακή.

"Εάν οι φυτείες δε διανεμηθούν, οι αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια λόγω της πανδημίας και οι εποχιακοί εργάτες δεν μπορούν να δουλέψουν, μπορεί να δούμε κενά ράφια σε τρεις μήνες, το αποτέλεσμα της οποίας είναι η πείνα", ανέφερε ο Orhan Sarıbal, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 19 Μαρτίου, ανακοίνωσε δέσμη ενισχύσεων ύψους 100 δισ. Λιρών (15,4 δισ. Δολάρια), για να περιορίσει τις επιπτώσεις του ιού την ημέρα που η Τουρκία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο λόγω του κορωνοϊού.

Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα για την αναβολή των φόρων, των δανείων και των κοινωνικών ασφαλίσεων, καθώς και διάφορα κίνητρα για τις τουρκικές επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Αλλά ο Sarıbal δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει πολύ περιορισμένα μέτρα για τη διασφάλιση της παραγωγής τροφίμων.

"Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε έλλειψη παραγωγής και κρίση τροφίμων και γεωργίας ως αποτέλεσμα αυτού", ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail