Η Αίγυπτος αναστέλλει όλες τις εξαγωγές οσπρίων για τρεις μήνες

Freepen.gr - Η Αιγύπτια Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Neven Gamea εξέδωσε απόφαση για την αναστολή της εξαγωγής όλων των τύπων οσπρίων για περίοδο 3 μηνών όπως αναφέρει η Sada Elbalad Egypt.

Σε μια δήλωση το Σάββατο, η Gamea ανέφερε ότι η έγκριση έρχεται στο πλαίσιο της εξασφάλισης της εφαρμογής του συνολικού σχεδίου που ενέκρινε η κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών για αγαθά, κυρίως βασικά προϊόντα, ως μέρος των προληπτικών μέτρων που έλαβε το κράτος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.


Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Αιγύπτου.

Τα κοινά βρώσιμα όσπρια περιλαμβάνουν φακές, μπιζέλια, ρεβίθια, φασόλια, σόγια και φιστίκια. Τα πιο δημοφιλή αιγυπτιακά όσπρια είναι τα μεγάλα φασόλια, οι φακές και η σόγια που χρησιμοποιούνται κυρίως για τοπική κατανάλωση και εξαγωγή.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Γεωργίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επικυρώσει τις άδειες όλων των γεωργικών δραστηριοτήτων μέχρι το τέλος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το υπουργείο πρόσθεσε επίσης πως οι τρέχουσες άδειες θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος της περιόδου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μέσω ενός μηχανισμού ηλεκτρονικής ανανέωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail