Μήπως δώσαμε μια συστοιχία Patriot για μια δήλωση στήριξης;

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud:

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Συναντήθηκα σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν περίπου μήνα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, τον Πρίγκιπα Faisal Al Saud. Είχα, έτσι, την ευκαιρία να ανταποδώσω τη φιλοξενία του, που μου είχε επιφυλάξει όταν είχα επισκεφθεί το Ριάντ στις 17 Δεκεμβρίου. Είναι και αυτό ένα βήμα στην διαρκή επικοινωνία μας με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Οι διμερείς μας σχέσεις έχουν αποκτήσει, όπως έχετε παρατηρήσει, μία ιδιαίτερη δυναμική. Και αυτό για την Ελλάδα, για την Ελληνική Δημοκρατία, είναι μια στρατηγική επιλογή, δεδομένου ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χώρα όχι μόνο στην Αραβική Χερσόνησο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα συζητήσαμε θέματα διμερούς συνεργασίας, με ιδιαίτερη, βέβαια, έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη Λιβύη, οι χώρες μας συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες. Έχουμε και οι δύο την αντίληψη ότι τα δύο memoranda, τα οποία υπεγράφησαν από τον κ. Sarraj και την Τουρκία, είναι άκυρα και ανύπαρκτα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την κατάσταση, τόσο για τη Λιβύη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι, όπως τόνισε χθες και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Davos, «εξωφρενικά», τόσο από νομική όσο και από γεωγραφική άποψη.

Συμφωνήσαμε με τον Σαουδάραβα συνάδελφό μου να μείνουμε σε διαρκή επαφή και, επίσης, να λειτουργούμε από κοινού ως σταθεροποιητικοί παράγοντες στην περιοχή.

Μήπως τελικά δώσαμε μια συστοιχία Patriot για μια δήλωση στήριξης; Διότι η Σαουδική Αραβία δε βλέπει ούτε με κυάλια τη Μεσόγειο και δεν πρόκειται ούτε αυτή να είναι εδώ σε περίπτωση πχ κάποιο ερευνητικό της Τουρκίας έρθει νότια της Κρήτης. Οι Patriot όμως θα μπορούσαν να είναι, αν ο μη γένοιτο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail