Σκληρή παρέμβαση από Αίγυπτο: Η Τουρκία θα μετατρέψει τη Λιβύη σε λίμνη αίματος, θα υπερασπιστούμε την εθνική μας ασφάλεια

A file photo of Egypt's Parliament (Photo: Reuters)
Freepen.gr - Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου καταδίκασε την Πέμπτη την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, λέγοντας ότι η Αίγυπτος «δε θα συμπράξει σε αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες που απειλούν την εθνική της ασφάλεια» αναφέρει η english.ahram.org.eg.

Το κοινοβούλιο προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής παρέμβασης της Τουρκίας στη Λιβύη, λέγοντας ότι "θα απειλούσε την εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της Αιγύπτου στην περιοχή της Μεσογείου και θα μετατρέψει τη Λιβύη σε θάλασσα αίματος".

Το κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Αίγυπτος "θα υπερασπιστεί την εθνική της ασφάλεια ενάντια σε ό,τι θα επηρέαζε τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των αδελφών χωρών της".

"Η Αίγυπτος θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές και ανεύθυνες ενέργειες", αναφέρει η δήλωση.

Το κοινοβούλιο καταδίκασε επίσης το πρόσφατο μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη από την Τουρκία και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Fayez Al-Sarrej στην Τρίπολη ως άκυρη και παράνομη και θεωρείται παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

"Η Τουρκία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή οπλισμένη με συνθήματα από την οθωμανική κληρονομιά και την υποστήριξη των ριζοσπαστικών ομάδων στην περιοχή, πάνω από όλα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας", διαβάστηκε η δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail