Αιγύπτιοι βουλευτές ζητούν παναραβικό μποϊκοτάζ κατά της Τουρκίας και διακοπή εμπορικών συμφωνιών. Οι Ελληνες;

Freepen.gr - Ένας αριθμός Αιγύπτιων βουλευτών κάλεσε το Σάββατο για μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο. "Οι Άραβες πρέπει να ενωθούν και να μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα προς πώληση στις αραβικές αγορές", δήλωσε ο El-Badri Deif, ανεξάρτητος βουλευτής και αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ahram.org.eg, πρόσθεσε ότι το μποϊκοτάζ θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Τουρκία και θα εκφράσει την αλληλεγγύη των Αραβών στη Λιβύη, που αντιμετωπίζει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση.

"Το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων θα βοηθήσει στη διακοπή των στρατιωτικών σχεδίων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα σταματήσει την παλίρροια των Οθωμανών στον αραβικό κόσμο", πρόσθεσε ο Deif.

Το Κόμμα του Κογκρέσου υπέβαλε αίτημα στο Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ali Abdel-Aal το Σάββατο για να πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση με σκοπό να συζητήσει την αναγκαιότητα κατάργησης των οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

"Θέλουμε επίσης με την έκτακτη συνάντηση να προτρέψουμε τις αραβικές χώρες να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα", σημειώνει μια δήλωση του Κόμματος του Κογκρέσου, προσθέτοντας ότι "ο Ahmed Helmi El-Sherif, εκπρόσωπος του κόμματος στο κοινοβούλιο και αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής νομοθετικών και συνταγματικών υποθέσεων, ζήτησε από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου το Σάββατο να πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση για να ζητήσει την έναρξη μιας λαϊκής αραβικής εκστρατείας για μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο».

Το Κόμμα Wafd, το πιο μακροχρόνιο κόμμα αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, δήλωσε το Σάββατο ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Αίγυπτο ότι η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου.

"Η παρέμβαση αυτή αποσκοπεί να μετατρέψει τη Λιβύη σε γόνιμο έδαφος για τρομοκράτες και να στοχεύσει τελικά στην Αίγυπτο", δήλωσε το Wafd, προτρέποντας τα εθνικά και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου να κινητοποιήσουν τους πολίτες πίσω από τις πολιτικές του Προέδρου Abdel-Fattah El-Sisi που επικεντρώνονται στη βοήθεια του Εθνικού Στρατού της Λιβύης λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail