Και με το διάγγελμα Τραμπ έμειναν όλοι ευχαριστημένοι: Οι ΗΠΑ με...μηδέν ζημιές, το Ιράν με τους...80 νεκρούς και οι πετρελαιάδες

Freepen.gr - Στο διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε ότι κανείς από το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση με ιρανικούς πυραύλους στις βάσεις του στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου, ενώ οι ίδιες οι βάσεις υπέστησαν «ελάχιστες» ζημιές.

Σημείωσε ότι αυτό οφείλεται στις προφυλάξεις που ελήφθησαν, στη «διασπορά των δυνάμεων» και στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν "νέες ισχυρές οικονομικές κυρώσεις" εναντίον του Ιράν υπό το πρίσμα της επίθεσης εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων. Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν μέχρι το Ιράν «αλλάξει τη συμπεριφορά του» στη διεθνή σκηνή και δήλωσε πως θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να «εμπλακεί πολύ περισσότερο» στη διαδικασία στη Μέση Ανατολή.



Ενώ δε δεσμεύθηκε ρητά για καμία στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Τεχεράνης εκτός από τις κυρώσεις για την επίθεση των πυραύλων στις 8 Ιανουαρίου, έδωσε μεγάλη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας.

Και κάπως έτσι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι αφού:

Και το Ιράν σκότωσε...80 Αμερικανούς στρατιώτες λαμβάνοντας εκδίκηση για τον στρατηγό
Και οι ΗΠΑ δεν έπαθαν απολύτως τίποτε ενώ οι πύραυλοι έπεφταν [;] βροχή
Και ο Τραμπ θα ηρεμήσει με τις παραπομπές
Και οι μουλάδες συσπείρωσαν τον κόσμο
Και οι πετρελαιάδες κέρδισαν από το τσίμπημα των τιμών

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς...καλύτερα!

Κι ένας φοβερός Γουίλ Φερέλ που ταιριάζει με την περίσταση

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail