Κίνημα μποϊκοτάζ στην Ιταλία ενάντια σε Unicredit, Ferrero και Leonardo λόγω επενδύσεων στην Τουρκία

Freepen.gr - Το Riseup4 Rojava ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ενίσχυση του μποϊκοτάζ των βιομηχανιών που επενδύουν στην Τουρκία στην πόλη της Φλωρεντίας στην Ιταλία όπως ενημερώνει το πρακτορείο ANF.

Αφίσες και φυλλάδια διανεμήθηκαν στην Ιταλία ζητώντας από τους πολίτες να μποϋκοτάρουν τις εμπορικές συμφωνίες με την τράπεζα UniCredit στην Τουρκία και εταιρείες όπως η εταιρεία όπλων Leonardo και η διάσημη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας Ferrero.

Ένα banner κρεμάστηκε σε μια από τις γέφυρες της πόλης λέγοντας "Όχι στις επενδύσεις στον πόλεμο, μποϊκοτάζ στη Ferrero αυτά τα Χριστούγεννα".

Το Riseup4 Rojava  καλεί για μποϊκοτάζ με στόχο κυρίως τη Ferrero, παραγωγό της Nutella. Οι ακτιβιστές υπενθύμισαν την πρόσφατη κατηγορία για τη Ferrero, η οποία όχι μόνο αγοράζει φουντούκια στην Τουρκία αλλά χρησιμοποιεί και φθηνή εργασία εκεί, ειδικά οι Κούρδοι και οι Άραβες που εργάζονται ως εποχιακοί εργαζόμενοι στον Εύξεινο Πόντο ενώ πρόσφατα υπήρξαν αναφορές και για παιδική εργασία.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail