Ρωσία & Συρία σε συντονισμό να εκδιώξουν τις ΗΠΑ από το τριεθνές στο Αλ Τανφ

Freepen.gr - Η Ρωσία και η Συρία παροτρύνουν τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν εντελώς τα στρατεύματά τους από το έδαφος της Συρίας, ανέφεραν οι κοινές επιτροπές συντονισμού την Πέμπτη σε δήλωση σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στο προσφυγικό στρατόπεδο Rukban.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταλαμβάνουν περιοχή 34 μιλίων [55 χλμ] γύρω από τη στρατιωτική βάση του Al-Tanf και αντιτίθενται στην κατάργηση του Rukban, σύμφωνα με το RIA Novosti. Η δήλωση αναφέρει ότι η απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να εγγυηθούν την ασφάλεια σε αυτό το έδαφος είναι ο κύριος λόγος για την αναστολή του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών για την εκκένωση των κατοίκων του καταυλισμού.

"Είναι ακριβώς η παράνομη παρουσία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην επικράτεια του κυρίαρχου κράτους που υπονομεύει την αποκατάσταση του νόμιμου ελέγχου της κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, είναι ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην πορεία προς την αναγέννηση της Συρίας. Πρέπει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συνεχίζουν να παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου με την παρουσία τους σε παράνομα κατεχόμενα συριακά εδάφη και να την υποχρεώσουν να αποσύρουν ολόκληρη τη δύναμη των ΗΠΑ από την κυρίαρχη Συρία».


Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εγείρει ανησυχία για τη δεινή κατάσταση των κατοίκων των καταυλισμών.

Ειδικότερα, το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης και η κυβέρνηση της Συρίας βοηθούν εκείνους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο Rukban, με ήδη περισσότερους από εκτοπισμένους 17.000 πολίτες, δήλωσε η ρωσική αποστολή στον ΟΗΕ τον Αύγουστο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιέγραψε τα άτομα που κατοικούν στο στρατόπεδο ως "παγιδευμένα" και το περιβάλλον στο οποίο ζουν ως "αξιοθρήνητο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail