Μητσοτάκης: Η Τουρκία θα βρει απέναντί της τους συμμάχους μας, τα σύνορα φυλάσσονται κι οι μετανάστες ήρθαν για να μείνουν!

Freepen.gr - Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο 13ο Συνέδριο του κόμματος ξεχωρίσαμε ορισμένα αποσπάσματα για να αντιληφθούν πλέον όλοι ξεκάθαρα ποια κατάσταση αντιμετωπίζει η χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να πιστεύει [;] ότι η Τουρκία θα βρει απέναντί της εκτός από την Ελλάδα [και θα τη βρει κι αυτή;] τους Ευρωπαίους συμμάχους μας! Πώς όμως; Όπως τους βρήκε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Όσο για το μεταναστευτικό υποστηρίζει ότι τα σύνορα πλέον...φυλάσσονται, μολονότι οι αφίξεις αυξάνονται ενώ θέτει θέματα ανθρωπιάς και υπευθυνότητας της κοινωνίας δηλώνοντας πως όσοι ήρθαν παράνομα στη χώρα θα μείνουν, μολονότι προεκλογικά δε δεχόταν τίποτε άλλο από επιστροφές στην Τουρκία.

Ακολουθούν τα επίμαχα αποσπάσματα:

Για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων. Στα μέτωπα αυτά, πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία, με υπεύθυνο πατριωτισμό.

Και όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας.

Το Μεταναστευτικό, ωστόσο, αξίζει μια σύντομη ειδική αναφορά. Η πολιτική της χώρας μας έχει, πλέον, αλλάξει: Τα σύνορα φυλάσσονται, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται και σε προσωπικό και σε μέσα. Έχουμε νέο καθεστώς για τη χορήγηση ασύλου. Και τα νησιά ανακουφίζονται, με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Και θα κλείσουμε τις δομές της ντροπής, ξεκινώντας με το Βαθύ στη Σάμο, κατασκευάζοντας νέα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει ολόκληρη η χώρα. Εκεί θα δοκιμαστεί η υπευθυνότητα, αλλά και η ανθρωπιά της κοινωνίας μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail