Καλά που υπάρχει το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου: Στον σκουπιδοτενεκέ πετά το Κάιρο το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Freepen.gr - Με μια σκληρή ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη ακολουθώντας μια πολύ αυστηρή και απαξιωτική γλώσσα σε σχέση με το ελληνικό ΥΠΕΞ που περιορίστηκε φοβικά σε αναφορές καλής γειτονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία στις 28 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια και τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη για να συζητήσουν τη δήλωση για την υπογραφή δύο μνημονίων κατανόησης από την τουρκική πλευρά με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Fayez al-Sarraj στους τομείς της συνεργασίας στο πεδίο της ασφάλειας και των θαλασσίων δικαιοδοσιών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών Ahmed Hafez δήλωσε ότι οι υπουργοί συμφώνησαν ότι το μέτρο αυτό δεν έχει νομικές συνέπειες και ότι θα αγνοηθεί, δεδομένου ότι καταπατά των αρμοδιοτήτων του Πρωθυπουργού της Λιβύης με βάση τη Συμφωνία Skhirat. Επιπλέον, με κανέναν τρόπο δεν θα επηρεαστούν τα δικαιώματα των παράκτιων κρατών της Μεσογείου, καταλήγει η ανακοίνωση του Καΐρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail