Η Β. Κορέα προειδοποιεί τον Αμπε: Σύντομα ίσως δεις πραγματικό βαλλιστικό πυραύλο κάτω από τη μύτη σου


Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα επέκρινε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe επειδή δε διέκρινει την πρόσφατη εκτόξευση βλημάτων της Πιονγιάνγκ από ένα βαλλιστικό πύραυλο, προειδοποιώντας ότι το Τόκιο μπορεί να δει την εκτόξευση ενός πραγματικού βαλλιστικού πυραύλου στο εγγύς μέλλον.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βλήματα μικρής εμβέλειας στη θάλασσα από την ανατολική ακτή της την Πέμπτη. Επρόκειτο για την τέταρτη δοκιμή του νέου "υπερ-μεγέθους πολλαπλού εκτοξευτή ρουκετών". Σε μια αντίδραση στη δοκιμή, ο Abe καταδίκασε τη δοκιμασία, χαρακτηρίζοντάς την απειλή για την Ιαπωνία και τη διεθνή κοινότητα. Είπε επίσης ότι το Τόκιο θα παρακολουθεί την κατάσταση με τους εταίρους του.

Ένας αντιπρόεδρος της γενικής υπηρεσίας ιαπωνικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τον Abe ως "το μοναδικό ηλίθιο στον κόσμο και τον πιο ηλίθιο άνθρωπο που έγινε ποτέ γνωστός στην ιστορία".

"Ο Abe μπορεί να δει ποιος είναι ο πραγματικός βαλλιστικός πυραύλος στο μη απομακρυσμένο μέλλον και κάτω από τη μύτη του ... Ο Abe δεν είναι άλλος παρά ένας τέλειος βλάκας και ένας πολιτικός νάνος χωρίς όμοιό του στον κόσμο", ανέφερε το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (KCNA) ότι δήλωσε ο αξιωματούχος την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι ο Abe δεν ήταν σε θέση να διακρίνει ένα βλήμα από το πολλαπλό σύστημα πυραύλων εκτόξευσης "βλέποντας την έκθεση που συνοδεύει τη φωτογραφία". Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Πιονγιάνγκ επέκρινε τον Αμπέ καθώς χαρακτήρισε τη δοκιμή του εκτοξευτή ρουκετών της Βόρειας Κορέας ως πιθανά βαλλιστικά βλήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail