Με ποιον ακριβώς συμφώνησε η Τουρκία στη Λιβύη, γιατί και για πού;

Freepen.gr - Η Τουρκία μπορεί να υπέγραψε μνημόνιο με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Τρίπολης για την ΑΟΖ, ωστόσο αναφέρεται σε ένα τμήμα που αφορά την περιοχή ακτογραμμής η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση της Βενγκάζης και τον στρατάρχη Χαφτάρ ο οποίος μάχεται απέναντι στην πρώτη αλλά και τις διάσπαρτες μονάδες του ISIS που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μετά τη φυγή τους από τη Συρία και το Ιράκ, όσο άρχιζαν να χάνουν έδαφος.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η συμφωνία Αγκυρας - Τρίπολης για την ΑΟΖ θα έχει ως επόμενο βήμα την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη χώρα για να πολεμήσουν απέναντι στον Χαφτάρ που έχει περιορίσει κατά πολύ τις δυνάμεις της Τρίπολης ελέγχοντας αυτός το μεγαλύτερο μέρος της χώρας κι απολαμβάνοντας της στήριξης Αιγύπτου, ΗΑΕ, Γαλλίας και ΗΠΑ.

Ας μην αποκλείουμε βέβαια και το τρελό σενάριο να μην αποσταλούν ακριβώς Τούρκοι στη Λιβύη αλλά πρόθυμοι αναλώσιμοι. Στο Ιντλίμπ βρίσκονται αρκετοί παρκαρισμένοι κι εν όψει της τελικής εκκαθάρισης της περιοχής, ίσως να δοκίμαζαν την τύχη τους αλλού.

Η χώρα μας πάντως οφείλει σε κάθε περίπτωση να πάψει να περιορίζεται σε ρόλο θεατή των εξελίξεων αλλά να πράξει ό,τι μπορεί για να τις καθορίσει όσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail