Ο Βαρβιτσιώτης είπε ότι το κράτος θα επιβληθεί στους υπηκόους του αλλά όχι σε όσους έρχονται παράνομα

Freepen.gr - «Εγώ νομίζω ότι σε επίπεδο εθνικό δεν υπάρχει κανένας δήμαρχος ή περιφερειάρχης που θα μπορέσει να σηκώσει το ανάστημά του και να πει ότι "στην περιοχή μου δεν μπαίνει κανένας, είμαι η καθαρή περιοχή καιγίνεται ο Ορμπάν, ο Ορμπάν ή ο Πολωνός πρωθυπουργός της Ελλάδος. Αυτό με συγχωρείτε δε γίνεται αποδεκτό. Και υπάρχει, υπάρχουν πολλοί τρόποι που το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να επιβάλλει ότι δεν μπορεί κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος και κάποιοι άλλοι όχι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ανΥΠΕΞ, κ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο υπουργός που ως βουλευτής παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία, φοβερίζει τις τοπικές κοινωνίες εστιάζοντας στους αιρετούς άρχοντες [οι οποίοι εν πολλοίς είναι γαλάζιοι] αρνούμενος ουσιαστικά το δημοκρατικό δικαίωμα μιας κοινωνίας να μη συναινεί στη μετεξέλιξή της σε κάτι άλλο με την αναγκαστική παρουσία ανθρώπων που ήρθαν παράνομα στη χώρα τους.

Έχει το κράτος, λέει, τη δύναμη, αν χρειαστεί, να επιβάλλεται στους υπηκόους του. Στην ουσία ο κ. Βαρβιτσιώτης μας λέει, ίσως αθελά τους, πως το ελληνικό κράτος μπορεί να επιβληθεί με πολλούς τρόπους [δηλαδή;] στους υπηκόους του, αλλά όχι και στους ανεξέλεγκτους μετανάστες που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα. 

Όπως σχολιάζει ο Γεράσιμος Γερολυμάτος για αυτούς το κράτος είναι μητέρα, αλλά για τους Έλληνες, μητριά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail