Η εκεχειρία και τα νέα μέτωπα


Όταν πριν μία περίπου εβδομάδα έγραφα το ακόλουθο άρθρο (Καζάν - καζάν για τους υποκριτές η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία), είχα κατά νου ότι η Ρωσία δεν θα έβαζε Veto στο ψήφισμα για κατάπαυση των εχθροπραξιών που πήγαν οι ΗΠΑ, 48 μόλις ώρες από τότε που είχε ξεκινήσει η εισβολή, και δικαιώθηκα στην έλευση των Συριακών στρατευμάτων.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Έπεσα έξω στις ώρες, γιατί τελικά είναι 120 οι ωρες που δόθηκε εκεχειρία.

Την Δευτέρα σε συνέντευξη στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της Κρήτης, έκανα την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Συριακών και Τουρκικών δυνάμεων, και ότι θα υποχωρήσουν κάπου οι Τούρκοι έναντι των Συριακών δυνάμεων (με διαμεσολάβηση της Ρωσίας) και κάπου αλλού δεν θα προωθηθούν τα Συριακά στρατεύματα, αφήνοντας χώρο στις Τουρκικές δυνάμεις να δράσουν.

Εκτίμησα δε ότι σύντομα θα υπάρξει εκεχειρία (αδύναμη), με τη Τουρκία να μην μετακινείται και να προσπαθεί να διευρύνει σταδιακά το salient που έχει δημιουργήσει.

Όπως επίσης εδώ και εβδομάδες έχω τοποθετηθεί ότι δεν θα υπάρξει Γαλλοτουρκική σύρραξη στο οικόπεδο 7, αλλά μόνο φρεγάτες να δείχνουν ότι προστατεύουν τα γεωτρύπανα, δηλώσεις και διαπραγματεύσεις, και ελάχιστα οδυνηρές κυρώσεις και ότι η Τουρκία θα συνεχίζει τις γεωτρήσεις σε αμφιλεγόμενες (γι αυτήν) περιοχές, μέχρι να βρει κάποιο στοιχειώδες κοίτασμα. Τότε η πολιτική της θα σκληρύνει κι άλλο, με εγκαθίδρυση εξέδρας. Θα βάλει πόδι δηλαδή και δεν θα μπορεί να την κουνήσει κανείς χωρίς ανταλλάγματα.

Και οπωσδήποτε θα ξανανοίξει το μέτωπο του Αιγαίου, εφόσον η Αμερική κυβερνάται αλλοπρόσαλλα και οι Ευρωπαίοι (κυρίως διμερώς) θα ολιγωρήσουν πάλι, χαλαρώνοντας την ρητορική τους και συζητώντας εκ νέου με την Τουρκία.

Όμως όλος ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι ο Ερντογάν και πόσο ριζοσπαστικοποιείται εθνικοθρησκευτικά η Τουρκία.
Και αυτό είναι το μόνο θετικό για μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail