Αίγυπτος, ΗΑΕ και Χαφτάρ τσάκισαν τους Τούρκους στη Λιβύη: Άρον άρον φυγαδεύτηκαν πίσω στην Αγκυρα

Freepen.gr - Η κλιμάκωση των βομβιστικών επιθέσεων στη Λιβύη με τα αιγυπτιακό Rafale και τα drones των ΗΑΕ που χτυπάνε τις τουρκικές βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα ανάγκασαν το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να διατάξει την άμεση μεταφορά των τραυματιών και νεκρών Τούρκων στρατιωτών πίσω στην Άγκυρα πριν τρεις ημέρες σημειώνει το fort-russ.com.

Την ίδια στιγμή, ρωσικοί τεχνικοί έσπευσαν στη Λιβύη για να στηρίξουν τον στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Πρόσφατα, ο διοικητής επιχειρήσεωνtoy LNA, στρατηγός Mabrouk al-Ghazawi, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι ο τελευταίος εχθρικός στόχος της Τουρκίας στον αέρα, στη θάλασσα ή στην ξηρά, να εγκαταλείψει τη χώρα.

"Έχουμε χτυπήσει τουρκικές θέσεις και υποδομές σε όλη τη χώρα κατά μήκος των γραμμών επιχειρήσεων από την πόλη Sirt έως την πόλη Zuwara στα δυτικά", είπε.

Μετά το σαρωτικό βομβαρδισμό των τουρκικών θέσεων στο αεροδρόμιο Mitiga, ένας ουκρανικό μεταγωγικό 74-5ACCA An-74 προσγειώθηκε στις 3:10 μ.μ. τοπική ώρα για να πάρει νεκρούς και τραυματισμένους Τούρκους, κάτι που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του LNA.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε 50 λεπτά αργότερα, στις 4:00 π.μ. τοπική ώρα φορτωμένο με μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι το ίδιο αεροσκάφος εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο στις 6:35 π.μ. τοπική ώρα.

Η άφιξη Ρώσων τεχνικών και στρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη αποτέλεσε πηγή ανησυχίας στην Τουρκία και το GNA (στρατός της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης), γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πτώση του ρωσικού UAV Orlan-10 στο Ain Zara, νότια της Τρίπολης.

Οι Ρώσοι τεχνικοί φέρονται να προχώρησαν σε επισκευές των τεθωρακισμένων οχημάτων και των συστημάτων πυροβολικού του στρατηγού Khalifa Haftar.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail