Οι ΗΠΑ ξηλώνουν τις οθόνες αφής στα αντιτορπιλικά και επιστρέφουν στα μηχανικά controls

Freepen.gr - Το αμερικανικό Ναυτικό πρόκειται να αντικαταστήσει τα χειριστήρια αφής σε αντιτορπιλικά με φυσικά συστήματα το 2020, μετά από μια αναφορά στη θανατηφόρα σύγκρουση του 2017 USS John S McCain, που αποδόθηκε σε «άσκοπη περιπλοκή» των στοιχείων ελέγχου, αναφέρει το naval-technology.com.

Η έρευνα για το ατύχημα που οδήγησε σε θάνατο 10 ναυτικών κατέληξε στο ότι η πολυπλοκότητα του συστήματος ελέγχου και η έλλειψη κατάρτισης οδήγησαν στη σύγκρουση.

Ο σχεδιασμός γέφυρας στα ναυτικά πλοία των ΗΠΑ είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτος από τους στρατιωτικούς, με την έλλειψη ειδικών απαιτήσεων, αφήνοντας τις αποφάσεις σχεδιασμού σε ναυπηγούς.

Το βήμα-πίσω στην τεχνολογία θα δώσει στους ναυτικούς περισσότερο έλεγχο και θα αφαιρέσει την ασάφεια και την αβεβαιότητα που έπαιξαν ρόλο στην σύγκρουση.

Το Πολεμικό Ναυτικό θα επαναφέρει τα μηχανικά controls σε όλα τα αντιτορπιλικά κατηγορίας DDG-51 (Arleigh Burke) που χρησιμοποιούν σήμερα το Integrated Bridge and Navigation System (IBNS) της Northrop Grumman.

Η Northrop Grumman δήλωσε στο naval-technology.com: "Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με το Πολεμικό Ναυτικό για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πλοήγησης, παρέχοντας προηγμένες δυνατότητες για την υποστήριξη του στόλου".

Μετά από περιστατικά με το USS McCain και το USS Fitzgerald, το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. διερεύνησε τα πληρώματα των πλοίων του και διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των ναυτικών επιθυμεί την επιστροφή σε πιο παραδοσιακούς μηχανισμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail