Το λάθος που κάνουν όσοι έχουν πρότυπο τις βαλκανικές μπανανίες

stux / pixabay
Οι νεοφιλελέ έχουν σαν πρότυπο τις βαλκανικές μπανανιές και όχι τις προηγμένες καπιταλιστικές χώρες. Λογικό μου φαίνεται αφού ελληνική μεγαλοαστική τάξη αστική δεν αποκτήσαμε ποτέ. Ήταν ένας συνδυασμός λαδεμπόρων που ήθελαν μόνο να τρώνε.

Κάνουν όμως ένα λάθος. Οι βαλκανικές μπανανιές που έχουν σαν πρότυπο ήταν χώρες απόλυτα εξαθλιωμένες με λαούς που βίωσαν τον ολοκληρωτισμό. Ως εκ τούτου λοιπόν και ένα μεροκομματο ήταν καλοδεχούμενο.

Κάπως έτσι ήρθε μια πλασματική ευημερία. Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη των νεοφιλελεύθερων έφερε μαζική μετανάστευση και δουλεμπορικές εργασιακές συνθήκες. Ακόμα και έτσι όμως είναι τελείως διαφορετικό το να είναι κανείς εξαθλιωμένος χωρίς δικαιώματα από το να τον εξαθλιώνεις εσύ και να του αφαιρείς δικαιώματα για να εξυπηρετήσεις τους εκατομμυριούχους.

Οι νεοφιλελέ παιδιά του μπαμπά, κόμματοσκυλα και λαδέμποροι δεν το καταλαβαίνουν. Κάποτε όμως θα το καταλάβουν.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail