Ρώσοι αναλυτές: Το νέο σύστημα αεράμυνας του Ιράν Bavar 373 είναι ανώτερο και φθηνότερο από τους S-300

Freepen.gr - Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα αεράμυνας που είναι ανώτερο από το ρωσικό σύστημα S 300, σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη ομάδα Ρώσων αναλυτών της αεροπορίας που αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος Avia.Pro.

Το άρθρο της παρουσιάζει μερικά αξιόλογα σημεία σχετικά με τις ανώτερες πτυχές του ιρανικού αντι- αεροπορικού αμυντικού συστήματος Bavar 373 όσον αφορά τις πιο αποτελεσματικές μονάδες ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου πυρός με μεγαλύτερη εμβέλεια και ακρίβεια.

Κορυφαία η ικανότητα του συγκροτήματος Bavar 373 να ανιχνεύει αεροσκάφη τύπου stealth όπως τα F-22 και F-35 σε σειρές πέρα ​​από τις δυνατότητες του S-300, παρέχοντας μεγαλύτερο χρόνο προειδοποίησης για να ανταπόκριση σε μια τέτοια απειλή σε μια κατάσταση μάχης.

Ένα τελευταίο σημείο που σημειώνει η ομάδα Avia.Pro είναι ότι, ακόμη κι αν το Bavar 373 ήταν ίσο με το S-300 από την άποψη της δυνατότητας αεράμυνας, είναι στην πραγματικότητα πολύ φθηνότερο από το ρωσικό σύστημα - το οποίο για ένα Ιράν που βιώνει βαριές κυρώσεις είναι καλό όσον αφορά τις πιθανές μελλοντικές εξαγωγές του όπλου.

Το Ιράν άρχισε να αναπτύσσει το σύστημα αεράμυνας Bavar 373 πριν από πολλά χρόνια, όταν η Ρωσία σταμάτησε το 2010 την παράδοση δώδεκα συστημάτων S-300 που το Ιράν είχε ήδη αγοράσει αρκετό καιρό νωρίτερα, τα οποία τελικά παραδόθηκαν το 2015.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail