Ξεδιάντροπος Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ κι ο ΟΗΕ να πάρουν μέτρα υπέρ των τουρκοκυπρίων - Με κυρώσεις, θα κάνουμε περισσότερα»

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να λάβουν μέτρα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων σχετικά με τις δραστηριότητες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαουσόγλου στις 12 Ιουλίου.

"Είμαστε ακόμα στο ίδιο σημείο. [Στην Ανατολική Μεσόγειο] η ΕΕ και ο ΟΗΕ θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με μια επιτροπή ή έναν μηχανισμό, στο πλαίσιο των προτάσεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου [ΤΔΒΚ] ", δήλωσε ο Τσανούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ελβετό ομόλογς του Ignazio Cassis, στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.


Υπογράμμισε επίσης ότι εάν η ΕΕ λάβει μέτρα για την Τουρκία, "για να κατευνάσει" τους Ελληνοκύπριους, η Τουρκία θα αντιδράσει.

"Τα βήματα που θα λάβει η ΕΕ προς εμάς θα είναι χρήσιμα, θα αντισταθούμε. Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα και κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό», είπε.

«Θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο, χωρίς κανένα δισταγμό. Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ΤΔΒΚ», πρόσθεσε.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail