Οι τουρκοκύπριοι θα προτείνουν κοινή επιτροπή για το θέμα των κοιτασμάτων της Κύπρου: προσοχή στη φάκα

ΑFΡ
Freepen.gr - Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη σύσταση κοινής επιτροπής με τους Ελληνοκύπριους, η οποία θα ασχοληθεί με τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε η Hürriyet Daily News.

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ersin Tatar έκανε την ανακοίνωση σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Mustafa Akınci την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας, που επικαλείται την Τουρκική Υπηρεσία Κύπρου (TAK).

Ο Tatar δήλωσε ότι ο Akıncı αποφάσισε η τουρκοκυπριακή διοίκηση να προτείνει στους Ελληνοκύπριους την ίδρυση κοινής επιτροπής για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ενεργειών γεωτρήσεων των δύο μερών στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Tatar υπενθύμισε επίσης ότι δύο τουρκικά πλοία, το Φατίχ και το Γιαβούζ, πραγματοποιούν δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή προσθέτοντας πως ο τουρκοκυπριακός λαός έχει δικαίωμα στο «πλούτο γύρω από το νησί της Κύπρου».

Εκτός του ότι οι τουρκοκύπριοι θέλουν να εκμεταλλευθούν την παρούσα κατάσταση και να σύρουν τη Λευκωσία σε ενδοτικές συνομιλίες μέσω της προτεινόμενης επιτροπής, είναι πασιφανές ότι αυτή ακριβώς η επιτροπή μπορεί να αποτελεί και μια παγίδα. Ακόμη κι αν δεχόταν κανείς πως υπήρχαν καλές προθέσεις, ποια θα ήταν η σύστασή της και φυσικά δε θα αποτελούσε έναν πλάγιο τρόπο αναγνώρισης της κρατικής υπόστασης της άλλης πλευράς; Ας μη μας διαφεύγουν οι τελευταίες δηλώσεις τουρκοκύπριων αξιωματούχων που με τον τρόπο τους οδηγούσαν στη λύση της διχοτόμησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail