Τελεσίγραφο σε χριστιανούς της Αφρικής: "Έχετε τρεις ημέρες να φύγετε, αλλιώς θα σκοτωθείτε!"

Roland Hunziker/Wikimedia Commons
Η δίωξη των χριστιανών στη Μέση Ανατολή βρίσκεται πλέον κοντά σε αυτό που προσδιορίζουμε ως «γενοκτονία», αποκαλύπτει εντολή που διενεργήθηκε με εντολή του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ίδια απειλή υπάρχει επίσης για τις χριστιανικές κοινότητες στην Αφρική.

Παρουσίαση Freepen.gr

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε στην Αλγερία τη δεκαετία του 1990, όταν σκοτώθηκαν 19 άντρες, επίσκοποι, μοναχές και άλλοι καθολικοί κατά τον εμφύλιο πόλεμο. Έκτοτε, στη Νιγηρία, χριστιανοί πιστοί έχουν σφαγιαστεί στις εκκλησίες τους. Στην Κένυα, χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στα πανεπιστήμια. Στη Λιβύη, χριστιανοί έχουν αποκεφαλισθεί στις παραλίες. Στην Υεμένη, οι μοναχές έχουν δολοφονηθεί και στην Αίγυπτο η μαζική αντιχριστιανική βία προκαλεί έξοδο. Είναι το νέο αφρικανικό αρχιπέλαγος των διωγμών.

Ανησυχώντας, αυτοί οι χριστιανοί βρίσκονται στο τυφλό σημείο της Δύσης: είναι "πολύ χριστιανοί" για να τραβήξουν την προσοχή της Αριστεράς, αλλά πολύ μακριά για τη Δεξιά. Οι χριστιανοί της Αφρικής είναι ορφανοί. Δεν έχουν "συμμάχους", γράφει ο John O'Sullivan.

Οι χριστιανικές οικογένειες εγκατέλειψαν πρόσφατα την πόλη Diffa, στον Νίγηρα, αφού η Boko Haram έδωσε το μήνυμα: "Έχετε τρεις μέρες να φύγετε ή θα σκοτωθείτε!". "Δεν υπάρχει πια χριστιανός στην πόλη αυτή", ανέφερε κάποιος στον μη κυβερνητικό οργανισμό, Barnabas Fund. Η πόλη, Arbinda, βρίσκεται στη Μπουρκίνα Φάσο. Οι αριθμοί λένε: 82 πάστορες, 1.145 χριστιανοί και 151 νοικοκυριά έχουν φύγει από τη βία στο έθνος της πλειοψηφίας των μουσουλμάνων. Μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί χριστιανοί πιστοί και κληρικοί δολοφονήθηκαν. Οι τζιχαντιστές σκότωσαν έξι Χριστιανούς σε μια καθολική εκκλησία στην πόλη Dablo. Ένας ποιμένας δολοφονήθηκε σε μια επίθεση στο Silgadji, ενώ οι καθολικές παρελάσεις έχουν στοχευθεί. 

Οι τζιχαντιστές προφανώς θέλουν να "καθαρίσουν" αυτές τις περιοχές των χριστιανών - και το επιτυγχάνουν. "Υπάρχει μια ατμόσφαιρα πανικού στην πόλη", δήλωσε ο δήμαρχος του Dablo, Ousmane Zongo. "Οι άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια τους, τίποτα δε συμβαίνει, τα καταστήματα και τα καταστήματα είναι κλειστά, είναι πρακτικά μια πόλη-φάντασμα".

Στη Νιγηρία, οι επιθέσεις σε χριστιανούς δεν σταματούν ποτέ. Η χώρα έχει καταστεί μια «ζώνη πολέμου για τους χριστιανούς».

"Οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών γίνονται όλο και πιο έντονες και πιο επιθετικές", δήλωσε ο πατέρας John Bakeni από τη μητρόπολη Maiduguri της βόρειας Νιγηρίας. «Θεωρούμε κάθε μέρα που ζούμε με ασφάλεια μια ευλογία γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επόμενη μέρα».

"Εμείς οι Χριστιανοί κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε και γίνεται μια προσπάθεια να εξισλαμιστεί ολόκληρη η χώρα επειδή ο έλεγχος της Νιγηρίας σημαίνει εκδίωξη χριστιανών από όλη τη Δυτική Αφρική", δήλωσε ο πατέρας Joseph Fidelis Bature, ένας καθολικός ιερέας στη Νιγηριανή μητρόπολη του Maiduguri στην ιταλική μηνιαία εφημερίδα Tempi.

Δυστυχώς, εμείς οι Δυτικοί διαθέτουμε κοντή μνήμη. Οι πρώτες επιθέσεις της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική: οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία. Η Αφρική έχει σημασία για τη Δύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα αυτές τις τερατώδεις νέες αντιχριστιανικές διώξεις. «Ο 'χριστιανισμός προήλθε από τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αιγύπτιος κόπτης παπάς Τάβαδρος Β' στη Γερμανία, όπου εγκαινίασε μια νέα κοπτική εκκλησία τον Μάιο για την εξορισμένη κοινότητα του. "Έτσι, ο εκτοπισμός ή η εκκένωση των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή είναι πολύ επικίνδυνος για την ασφάλεια της περιοχής, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην περιοχή της Μεσογείου, επηρεάζοντας την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες" . Η Δύση πρέπει να λάβει πολύ πιο σοβαρά αυτές τις εκκλήσεις από τους ηγέτες των αρχαίων χριστιανών.

Με μια κοσμική Ευρώπη και μια Μέση Ανατολή κοντά στο να εκκενωθεί από χριστιανούς, αυτοί οι τζιχαντιστές που έχουν εμμονή με την εξάλειψη του χριστιανισμού καταλαβαίνουν ότι το σημερινό τους πεδίο της ιδεολογικής μάχης είναι στην Αφρική. "Μέχρι το 2025, το 50% του (παγκόσμιου) χριστιανικού πληθυσμού θα βρίσκεται στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική", έγραψε ο μελετητής Philip Jenkins. Το μερίδιο των χριστιανών του κόσμου στην υποσαχάρια Αφρική αναμένεται να αυξηθεί από 24% το 2010 σε 38% έως το 2050. Γι 'αυτό και οι τζιχαντιστές ακολουθούν ένα τρομακτικό σχέδιο θρησκευτικού καθαρισμού.

"Ο χριστιανισμός έχει κυριολεκτικά «πάει νότια», εκρήγνυται δημογραφικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο και αυξάνει την συνεχιζόμενη κοινωνικοπολιτική αναταραχή σε μέρη όπως η Δυτική Αφρική», αναφέρει το Pew Forum. Το Ριζοσπαστικό Ισλάμ θέλει να σταματήσει αυτό το δημογραφικό κίνημα, το οποίο ο καθηγητής Philip Jenkins κάλεσε "τη μεγαλύτερη θρησκευτική αλλαγή οποιουδήποτε είδους που έχει συμβεί ποτέ".

Σύμφωνα με άλλη έκθεση, σε έναν αιώνα ο αριθμός των μουσουλμάνων που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική αυξήθηκε περισσότερο από 20 φορές, ανεβαίνοντας από 11 εκατομμύρια το 1900 σε 234 εκατομμύρια το 2010. Παράλληλα, ο αριθμός των χριστιανών έχει αυξηθεί -επίσης από 7 εκατομμύρια σε 470 εκατομμύρια. Η υποσαχάρια Αφρική φιλοξενεί σήμερα το 21% όλων των χριστιανών στον κόσμο και το 15% των μουσουλμάνων του κόσμου. "Ο ισλαμικός εξτρεμισμός έχει δύο παγκόσμια κέντρα βάρους, έναν στην Αραβική Μέση Ανατολή, και το άλλο στην Αφρική της νοτίως της Σαχάρας", ανέφερε ο ερευνητής Ron Boyd-MacMillan σε έκθεση για την Open Doors.

Κάθε χρόνο, η Open Doors απαριθμεί τους 50 χειρότερους διώκτες των χριστιανών στον κόσμο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 14 χώρες της Αφρικής, που διαβαθμίζονται σε "ακραία" ή "πολύ υψηλά" επίπεδα δίωξης: Αλγερία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αίγυπτος, Ερυθραία, Αιθιοπία, Κένυα, Λιβύη, Μάλι, Μαυριτανία, Μαρόκο και Τυνησία. Το Μάλι, για παράδειγμα, πήγε από την απαγόρευση στην έβδομη θέση σε μόλις δύο χρόνια. Στην Κένυα πέρυσι, οι ισλαμιστές ανάγκασαν τους επιβάτες ενός λεωφορείου να παρουσιάσουν τα δελτία ταυτότητάς τους. Στη συνέχεια χώρισαν τους μουσουλμάνους και σκότωσαν τους δύο χριστιανούς.

Δυστυχώς, η τραγωδία αυτών των σφαγών των χριστιανών είναι άμεσα ανάλογη με την παραμέληση με την οποία αναφέρονται στη Δύση. "Ένα από τα βασικά γεγονότα της σύγχρονης θρησκευτικής ιστορίας είναι ότι οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο διώκονται σε εξαιρετική κλίμακα", ανέφερε πρόσφατα ο Ross Douthat στους The New York Times.

"Πάντως, ως πραγματικότητα που καθορίζει την εποχή και όχι επεισοδιακό φαινόμενο, αυτή η πραγματικότητα είναι ελάχιστα ορατή στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και σπάνια κατονομάζεται ως έχει και αντιμετωπίζεται από τις δυτικές κυβερνήσεις και τους ανθρωπιστικούς θεσμούς (η «Ισλαμοφοβία» το ακούμε αρκετά ενώ η "Χριστοφοβία" είναι σχεδόν ανύπαρκτη).

Οι τζιχαντιστές γνωρίζουν ένα μυστικό: οι διώξεις λειτουργούν. Η Αλγερία - η χώρα προέλευσης κάποιων από τους χριστιανούς πατέρες, όπως ο Αυγουστίνος - έχει γίνει μια χώρα που είναι 99,9% μουσουλμανική και όπου επίσημα δεν υπάρχουν «μη γηγενείς χριστιανοί». Πόσες άλλες χώρες θα συναντήσουν την ίδια μοίρα; Και θα έρθει ποτέ η Δύση στη βοήθεια των χριστιανών αδελφών της;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail