10 ή πάνω από 15 μονάδες διαφορά θα έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αύριο; Τα μπάνια του λαού, είναι ο εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από όλες τις δημοσκοπήσεις που διάβασα σχετικά με τις Εθνικές εκλογές, μόνο μία ήταν «σοβαρή», κι αυτό γιατί διερευνούσε εξονυχιστικά την ΑΠΟΧΗ και την ποσοστοποιούσε. Βλέπετε η ΑΠΟΧΗ καθορίζει σε τούτες τις εκλογές το τελικό αποτέλεσμα περί αυτοδυναμίας ή μη καθώς και την κατανομή των βουλευτικών εδρών. Προφανώς από τους δημοσκόπους της πλάκας, ένας μόνο «ξύπνησε» και είπε να μετρήσει πρώτα την αποχή. Αν ο κόσμος ήξερε ΠΩΣ γίνονται όλες αυτές οι ντεμέκ έρευνες, θα γελούσε με μαύρο δάκρυ.

Γιώργος Αδαλής

Επί της ουσίας τώρα μιας και μου ζητάτε στοιχεία επειδή ΚΑΙ την προηγούμενη φορά στις Ευρωεκλογές, έπεσα μέσα 100% όταν είχα γράψει ότι η διαφορά των δύο μονομάχων θα είναι ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ.

Η ΣΩΣΤΗ εκλογική πρόβλεψη στην Ελλάδα, όταν έχουμε καλοκαίρι είναι σχεδόν αδύνατη. Διότι ένα τεράστιο ποσοστό Ελλήνων, αποφασίζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αν θα πάει πρώτα για μπάνιο και μετά στην κάλπη ή το αντίθετο. Και πολλές φορές αποφασίζει να μην πάει να ψηφίσει γιατί προέχει η … παραλία ! Άσχετο μετά αν βρίζει όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν και καταριέται τα κόμματα. Νυν υπέρ πάντων τα … κορμιά στην παραλία. Και επειδή το ποσοστό αυτό έχει πάρει διαστάσεις ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ υπολογίζουμε ότι έχει πλέον έχει ξεπεράσει το 35% και βαδίζει προς το 40%. Η ομάδα αυτή των ψηφοφόρων, θεωρεί το μπάνιο ως … υποχρέωση και την ψήφο ως ένα … πάρεργο που του χαλά την διάθεση καθώς και την … θέα των κορμιών στις παραλίες.

Άρα, για να κάνεις ορθή προεκλογική πρόβλεψη πρέπει προηγουμένως να βρεις ένα τρόπο να εκμαιεύσεις από τον ερωτώμενο μια απάντηση και να τον κατατάξεις στην κατηγορία αυτή. Αυτό γίνεται με διάφορες ερωτήσεις, που φαινομενικά είναι ασύνδετες και άσχετες μεταξύ τους αλλά στην ουσία δείχνουν το προφίλ του ψηφοφόρου στον δημοσκόπο. Έτσι έχεις στην ουσία δύο δείγματα. Αυτούς που θα πάνε ΣΙΓΟΥΡΑ να ψηφίσουν και τους άλλους που το αν θα πάνε ή όχι, είναι αποτέλεσμα καθαρά της θεάς … Τύχης.

Στο μεταξύ και οι δύο κατηγορίες διαμορφώνουν τις τάσεις της Αυτοδυναμίας. Από τη μια, το μόνο σίγουρο που έχεις, είναι το αποτέλεσμα της μέτρησης από τους «σοβαρούς» ψηφοφόρους που εκμαίευσες ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν!
Οι υπόλοιποι, όμως, δημιουργούν κι αυτοί μια τάση. Έχεις κι από εκεί δηλαδή μια σιγουριά, που σου λέει, αν πάνε αυτοί να ψηφίσουν, πως θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, όσο αυξάνεται ο αριθμός τους. Για παράδειγμα, κάθε μονάδα ψηφοφόρων που λέει ψέματα ότι θα πάει ΣΙΓΟΥΡΑ να ψηφίσει γιατί δεν θέλουν να χάσουν το μπανάκι τους, δίνει π.χ. 0.5% ροή προς τη ΝΔ και 0.25% προς σύριζα και οι υπόλοιποι στα λοιπά κόμματα και στο λευκό.

Έτσι κάνεις μοντέλα με ΠΙΘΑΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ. Διότι έχεις τους σίγουρους ΑΛΛΑ έχεις και την ροή των τάσεων μετρημένη και απλά κάνεις αναγωγή των ψήφων ανάλογα με την τελική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές.
Στις αυριανές εκλογές λοιπόν, αν η ΑΠΟΧΗ είναι μεγάλη και κυμανθεί πέριξ του 60-62%, τότε η ΝΔ θα έχει μια διαφορά 10% με τον σύριζα και η ΝΔ θα βρίσκεται στο όριο της αυτοδυναμίας. Κι αυτό με δεδομένο ότι η νέα βουλή θα απαρτίζεται από 6 κόμματα και κάτω.

Αν η ΑΠΟΧΗ αύριο, είναι μικρή (ο κόσμος πάει να ψηφίσει) και κυμανθεί κάτω του 45% τότε η διαφορά της ΝΔ θα είναι τεράστια. Η συμμετοχή δηλαδή θα εκτοξεύσει τη ΝΔ και μην ακούτε τις βλακείες που σας λένε περί του αντιθέτου. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα είναι πρώτη με άνω των 14 ΜΟΝΑΔΩΝ διαφορά από τον σύριζα και θα έχει μια καθαρή αυτοδύναμη κυβέρνηση άνω των 154 βουλευτών (με δεδομένη την επικράτησή της και στις περισσότερες μονοεδρικές).
Ένα τρελό σενάριο (που δεν θα συμβεί αλλά το θέτω προς καλύτερη κατανόηση του μοντέλου που χρησιμοποιούσα παλιότερα όταν είχα εταιρία δημοσκοπήσεων) είναι αν πάει να ψηφίσει το 90% των ψηφοφόρων. Στην περίπτωση αυτή η ΝΔ θα πλησιάσει το 46% και η διαφορά της με τον σύριζα αύριο θα είναι πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες!!!

Η δική μου εκτίμηση είναι κάπου στη μέση. Πιστεύω, ότι η αποχή *ΑΥΡΙΟ* θα είναι μεν μεγάλη, αλλά η ΝΔ θα έχει πάνω από 10 μονάδες διαφορά με τον σύριζα και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση την Δευτέρα.

Κι όπως σας είπα, ο μόνος τρόπος για να μην επιτευχθεί αυτό και η ΝΔ να έχει κάτω από 151 βουλευτές είναι να υπάρξει τεράστια αποχή.

Συνεπώς, θεωρώ ότι ο Μητσοτάκης θα είναι αυτοδύναμος Πρωθυπουργός από την Δευτέρα και δεν θα έχει απολύτως καμιά δικαιολογία όπως ο Τσίπρας που έβριζε τους ακροδεξιούς φασίστες, αλλά είχε ένα ακροδεξιό κόμμα ως συνεργάτη.
Στην περίπτωση λοιπόν που διαψευστώ, το «Σύστημα» έχει ήδη χτίσει τις εφεδρείες του και το PLAN B. Το οποίο τι θα είναι; Μια κυβέρνηση Δεξιάς, που θα συγκυβερνήσει με τον «Αριστερό» Βαρουφάκη. Γι αυτό τον σπρώχνουν αν δεν το καταλάβατε. Θα έχουμε δηλαδή μια επανάληψη του 2015, μόνο που αυτή την φορά θα είναι οι Δεξιοί που θα συγκυβερνήσουν με τους … ακροαριστερούς!

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά τούτη τη φορά….
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail