Αυτή την έκφραση του θυμού θα έχουμε σε δύο μήνες από αύριο. Ό,τι κι αν ψηφίσουμε, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε...


Θα είναι όμως πολύ αργά. Και την προσδοκία μας θα διαδεχθούν ο ψυχικός κάματος και ο θυμός. Μοιραία συνέπεια της πολιτικής σύγχυσης και της αποδοχής των νέων τετελεσμένων. Γιατί η αυριανή ψήφος μας κάθε άλλο παρά παρουσιάζει τη βεβαιότητα πως θα δώσει την κάθαρση.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ο τρομακτικός συμφυρμός των πολιτικών ψεμάτων που έγιναν υπόστρωμα της μεγάλης σφαγής της κοινωνίας, θα εντείνει τη σύγχυση, θα καθιερώσει την Αμφιβολία και θα διαβρώσει τις πιθανότητες μιας ομαδικής συνείδησης του Καλού και του Κακού.

Και από τους ίδιους που ακούγαμε προεκλογικά παχυλά λόγια σεβιρισμένα σε περιτύλιγμα "καλής πρόθεσης" και αποφασιστικότητας για άμεση εφαρμογή τους, θα βρεθούμε μπροστά στην νέα πολιτική πραγματικότητα, βαρύφορτης από αναπάντητα ερωτηματικά, ανίκανης να δώσει τα συνθετικά στοιχεία για την αποκρυστάλωση ενός ηθικού εποικοδομήματος, πλούσιας σε δισταγμούς και λιποψυχίες, στεγνής σε χυμούς δημιουργικής ζωτικότητας, με την προοπτική για την κοινωνία να παραμένει τουλάχιστον ομιχλώδης.

Το πνεύμα της ευκολίας και της αδάπανης ικανοποίησης που συντηρεί τη φυτοζωούσα εγχώρια πολιτική και δικαιολογεί τους νανοειδείς ή γελοίους των κομμάτων και τα μικρά τους ή ανύπαρκτα έργα, θα μας κλείσει και πάλι τη θύρα προς τα έργα της μεγάλης πνοής που έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος.

Θα μου πείτε τώρα ότι υπερβάλλω. Οτι κάποιον θα πρέπει να ψηφίσετε. Συνταγματικό μας δικαίωμα είναι να ψηφίζουμε ή όχι. Οι ομιλούντες περί του αντιθέτου είτε από άγνοια, είτε από μιθριδατισμό ή και "βολική" απόδραση από την πραγματικότητα, μάλλον κεντρίζονται προς ανεπιθύμητα καθήκοντα σκέψης.

Γιατί οι πολλοί αύριο θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη με νωθρή και δουλική σκέψη, ανίκανη να συλλάβει το νόημα των κοινωνικών περιστατικών που δημιουργούν την ίδια την ιστορία της, θα πρέπει να αντιληφθούν πριν τους προλάβουν ανεπανόρθωτα τα γεγονότα, πως πρέπει να μείνουν μακριά από την επιρροή των προεκλογικών συνθημάτων και από τις άλλες φενάκες που απόκρυψαν κυρίως τα δύο κυρίαρχα κόμματα.

Χρειάζεται θαρραλέα επαφή με τις αιτίες του κακού για να μπορέσουμε να διακριβώσουμε τα νοσηρά στοιχεία που προκαλούν σ' έναν οργανισμό την αποσύνθεση...

Σκέψεις...Αγονες ίσως σκέψεις της τελευταίας ώρας...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail