Η γερμανική Volkswagen εξετάζει επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ στην Τουρκία

BBC
Freepen.gr - Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης εργοστασίου συναρμολόγησης αυτοκινήτων, μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ στην Τουρκία, ανέφερε η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Herbert Diess επισκέφθηκε την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες με αξιωματούχους και τοπικούς αναδόχους. Το εργοστάσια α κατασκευαστεί κοντά στη Σμύρνη.

Η εφημερίδα Hürriyet τη Δευτέρα ανέφερε ότι η Volkswagen εξακολουθεί να θεωρεί τη Βουλγαρία ως δεύτερη επιλογή.

Η θυγατρική κατασκευής φορτηγών της Volkswagen, η MAN δραστηριοποιείται στην επαρχία της Άγκυρας της Τουρκίας από το 1985.

Οι τελευταίες μεγάλες επενδύσεις από εταιρείες αυτοκινήτων στην Τουρκία έγιναν από την Toyota και την Honda στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η Volkswagen πώλησε περίπου 67.000 αυτοκίνητα στην Τουρκία το 2018, σύμφωνα με την έκθεση FAZ.

Εν κατακλείδι ένας γερμανικός πολυεθνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζει τεράστια επένδυση στην Τουρκία κι εμείς περιμένουμε από την Ε.Ε. να προχωρήσει σε κυρώσεις. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail