Ο Ερντογάν αρχίζει να κάνει λάθη που στοιχίζουν: με το τελευταίο διασύρθηκε διεθνώς

Οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει μια νέα πραγματικότητα. Επί της ουσίας υπάρχει μια τριχοτομημένη χώρα. Έχουμε τα παράλια με την Ανατολική Θράκη, το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν και την ενδοχώρα. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο Ερντογάν έχασε τις μεγάλες πόλεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Ανάμεσα σε αυτές έχασε και το λίκνο του, την Κωνσταντινούπολη. Αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει διότι συναισθάνεται πως ίσως σηματοδοτεί την αρχή του πολιτικού του τέλους. Πέτυχε λοιπόν με διάφορα τερτίπια να καθυστερήσει την ανάδειξη του νικητή των εκλογών του Μαρτίου. Όταν τελικά ανακηρύχθηκε νικητής ο Εκρέμ Ιμάμογλου, άρχισαν οι καταγγελίες για παρανομίες στην εκλογική διαδικασία και πέτυχε με την πολλοστή φορά την επανάληψη των εκλογών.

Και τι κατάφερε τελικά; Αντί να χάσει το δήμο με μια χούφτα ψήφους, διότι ήταν ελάχιστη η διαφορά του μικρού πενταψήφιου σε μια πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη, όπου θα μπορούσε να διατηρήσει επί μακρόν μια φημολογία ως προς την εκλογή του Ιμάμογλου, πέτυχε να χάσει κατά κράτος με μια μεγάλη διαφορά που πλέον δεν αμφισβητείται.

Επίσης φάνηκε ότι στο μεσοδιάστημα οι μηχανισμοί του Τούρκου προέδρου δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτε. Ο Ερντογάν πείσμωσε με την Κωνσταντινούπολη, λες και είναι δική του. Προφανώς ο απόγονος εξισλαμισμένων Ελλήνων (από τη μεριά του πατέρα του) δε διδάχθηκε τίποτε από την ιστορία και πόσους βασιλείς κι αργότερα δυστυχώς σουλτάνους πέρασαν από την Πόλη.

Ήδη ο Ερντογάν κατάφερε να γίνει ρεζίλι διεθνώς. Σε δεύτερο χρόνο θα δει την επιτάχυνση των διαδικασιών της ουσιαστικής διάσπασης του κόμματός του καθώς κυοφορείται ο νέος πολιτικός φορέας με επικεφαλής τον Αλί Μπαμπατζάν και δίπλα του τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ο Ερντογάν εκτός από ιστορία, μάλλον ήταν κακός μαθητής τόσο στη φυσική όσο και στη χημεία διότι δεν έμαθε πως μετά την άνοδο ακολουθεί η πτώση καθώς επίσης το ρόλο του καταλύτη. Ο Τούρκος πρόεδρος δρα καταλυτικά ως προς την επιτάχυνση της έκβασης της μακρόχρονης και γενικά επιτυχούς πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail