Αυτό θα είναι το πρώτο φάουλ του Μητσοτάκη. Μην του βγει και αυτογκόλ

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε σήμερα, και μάλιστα με ιδιαίτερη περηφάνεια, ότι θα χρησιμοποιήσει εξωκοινοβουλευτικούς στην κυβέρνηση του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σκέφτεται τον Χρυσοχοϊδη για το Προστασίας του Πολίτη και κάτι άλλους ΠΑΣΟΚ για κάποιες θέσεις. Μπορεί ο άνθρωπος να έχει άλλους στο μυαλό του, πάντως σκέφτεται την υπουργοποίηση εξωκοινοβουλευτικών.

Ελένη Παπαδοπούλου

Προσωπικά πιο αντιδημοκρατική τακτική από αυτή δεν υπάρχει. Αν είναι να έρχονται να κυβερνήσουν εξωκοινοβουλευτικοί που δεν τους έχει ψηφίσει ο κόσμος, να μην κάνουμε εκλογές ή τέλος πάντων να πηγαίνουμε για μπάνιο, να κάνουν υπουργό όποιον θέλει ο Σόρος και τα συμφέροντα, να τελειώνουμε. Αν ο εξωκοινοβουλευτικός θέλει να γίνει "βουλευτικός" να μπει στα ψηφοδέλτια κι αν ο κόσμος τον εκλέξει, ας γίνει και πλανητάρχης.

Τρέχει δηλαδή ο ένας και ο άλλος υποψήφιος να πείσουν τον κόσμο για το άλφα και βήτα πρόγραμμα, ξοδεύουν ένα σωρό χρήμα, αποκτούν και μία πολιτική εμπειρία και ενώ ο κόσμος τους έχει εκλέξει έρχεται ο εξωκοινοβουλευτικός, κυριλέ, και καλά προσωπικότητα, και παίρνει υπουργείο.

Οι κυβερνήσεις κύριε Μητσοτάκη, το σύνολο των μελών, εκλέγονται. Δε διορίζονται. Όσο για τον κ. Χρυσοχοϊδη, εκτός του ότι υπήρξε παντελώς άχρηστος στο θέμα των λαθρομεταναστών, μόνο φρου φρου κι αρώματα ήταν. Αν ήθελε υπουργείο δεν είχε παρά να ζητήσει την ψήφο μας. Την δική μας, του ΚΙΝΑΛ, του κεντροαριστεροδεξιού χώρου; Ας έμπαινε σε μία λίστα τέλος πάντων.

Οι εξωκοινοβουλευτικοί θα είναι το πρώτο φάουλ. Και κοιτάξτε μην είναι και αυτογκόλ.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail