Πολύ σκληρά...μέτρα από την ΕΕ: Χρηματοδοτεί τη ναυπήγηση εννέα σκαφών έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας

Freepen.gr - Τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen προχώρησαν σε σύμβαση για την παράδοση εννέα πλοίων έρευνας και διάσωσης Damen SAR 1906 για την τουρκική Ακτοφυλακή, σημειώνει το navaltoday.com.

H σύμβαση υπογράφηκε στα γραφεία της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης (IOM) στην Άγκυρα της Τουρκίας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Τα πλοία των 19 μέτρων είναι η δεύτερη παρτίδα των πλοίων που παραγγέλθηκαν μετά την παραγγελία των πρώτων έξι πλοίων της ίδιας κλάσης το 2016. 

Την ώρα λοιπόν που η ελληνο-κυπριακή πλευρά προσπαθεί να επιτύχει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, η ΕΕ χρηματοδοτεί τη ναυπήγηση σκαφών έρευνας & διάσωσης της Τουρκίας σε ένα τομέα όπου κι εδώ έχουμε διαφορές. Επίσης αιμοδοτεί την τουρκική οικονομία αφού τα σκάφη θα ναυπηγηθούν στην Αττάλεια. Επίσης παρέχεται εξοπλισμό σε μια χώρα η οποία είναι η αποκλειστική υπεύθυνη των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες σε μεγάλο βαθμό σχεδιάζει και εργαλειοποιεί.

Με τις υγείες μας!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail