Δεν κιοτεύει ο Μακρόν: Αλέξη αν μου το ζητήσεις, θα στείλω φρεγάτες στην περιοχή!

Freepen.gr - Την ώρα που Ολλανδία και Γερμανία "ζορίζονται" με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία κατά τη σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό και τολμηρό πρόσωπο.

Ενώ ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διατύπωση «στοχευμένα μέτρα» και η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ αιτήθηκε χρόνο να το σκεφτεί δείχνοντας τη δυσφορία της επειδή δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα:

«Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».

Ακολούθως ο Ελληνας πρωθυπουργός σχολίασε:

«Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail