Σε συναγερμό είχαν τεθεί οι Ιρανικές Δυνάμεις σε όλη τη Συρία αναμένοντας την επίθεση των ΗΠΑ

AP Photo / Ebrahim Noroozi
Freepen.gr - Οι ιρανικές δυνάμεις στη Συρία ενεργοποίησαν τις αντι-αεροπορικές τους άμυνες μετά από την ειδοποίηση της προγραμματισμένης επίθεσης των ΗΠΑ (που τελικά ακυρώθηκε), ανέφερε η ρωσική δημοσίευση Avia.Pro την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη ρωσική δημοσίευση, οι ιρανικές δυνάμεις έμαθαν για την προγραμματισμένη επίθεση των ΗΠΑ και προετοίμασαν για τα συστήματα αεράμυνας για την πιθανή αντιπαράθεση.

Πριν από αυτό, μια πηγή από το Συριακό στρατό στη Δαμασκό είπε στο αραβικό Al-Masdar ότι η Ιρανική Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) είχε τοποθετήσει τα στρατεύματά του σε ύψιστη ετοιμότητα κοντά στην συνοριακή πόλη Albukamal.

Η ιρανική παρουσία στη συνοριακή πόλη του Albukamal είναι απίστευτα κοντά στις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., οι οποίες σήμερα αναπτύσσονται στα ανατολικά της επαρχίας του Deir Ezzor.

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν συχνά αποφεύγουν η μία πλευρά την άλλη στην ανατολική Συρία, οι αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν κάποιες φορές στους παραστρατιωτικούς που υποστηρίχθηκαν από το Ιράν κοντά στη ζώνη του al Tanf στη νοτιοανατολική Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail