Οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας ενδέχεται να επιδεινωθούν ακόμη και με την ακύρωση του S-400

Freepen.gr - Οι έντονες σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας ενδέχεται να επιδεινωθούν, ακόμη και αν η τουρκική κυβέρνηση υπαναχωρήσει από την αγορά των ρωσικών πυραύλωνς αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο Iyad Dakka στο περιοδικό World Business Politics Review.

Ανεξάρτητα από το αν η Τουρκία τελικά κάνει πίσω ή όχι, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα θέσουν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και αν είναι πραγματικά μέρος του δυτικού κόσμου, σχολίασε ο Dakka, συνεργάτης στο Centre for Modern Turkish Studies at Carleton University στην Οτάβα του Καναδά.

Στην Τουρκία, οι διμερείς σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι επίσης δηλητηριασμένες και θα προκαλέσουν περισσότερο αντι-αμερικανισμό, δήλωσε ο Dakka.

"Η διαμάχη για τους ρωσικούς πυραύλους θα μπορούσε να τελειώσει, αλλά οι βασικές εντάσεις και απογοητεύσεις που χρωματίζουν τις διμερείς σχέσεις και η δυσαρέσκεια μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας μπορεί να επιδεινωθούν", δήλωσε ο Dakka αναφερόμενος στην αυξανόμενη απογοήτευση της Τουρκίας με την ιστορική εξάρτηση της Δύσης από οικονομική και πολιτική άποψη και τις προσπάθειές της να δημιουργήσει νέες συμμαχίες και ισχυρότερο περιφερειακό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, Τούρκοι αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα αρνήθηκαν ρεπορτάζ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα σχέδια για την αγορά των ρωσικών πυραύλων, που προορίζονταν για παράδοση τον Ιούλιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail