Οι Αμερικανοί...«διατάζουν» την ελληνική εκκλησία να αναγνωρίσει τους σχισματικούς της Ουκρανίας

Αφού θεωρούν την Ελλάδα σαν αποικία τους, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και η ελληνική εκκλησία που σέρνεται πίσω από την σημερινή άθλια κατάσταση της χώρας.

Σαφή απροκάλυπτη και προκλητική ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της εν Ελλάδι Ορθόδοξης εκκλησίας όσο και σε αυτές του ελληνικού κράτους σηματοδοτεί η συνάντηση του Ιερώνυμου με τον επικεφαλή της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ.

Εκεί που απέτυχε μέχρι ώρας η αντιπροσωπεία του Φαναρίου, η οποία μέχρι πριν από λίγο διάστημα είχε πάρει… σβάρνα τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, μπήκαν τα μεγάλα μέσα! Ο “Θείος Σαμ” επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο εκκλησιαστικό δίκτυο στα Βαλκάνια με σκοπό να πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα.

Ο κ. Samuel Brownback, Πρεσβευτής των Η.Π.Α.για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών έχει αναλάβει δράση στα Βαλκάνια για να “σπρώξει” το θέμα της αναγνώρισης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας την οποία υποστήριξε με σθένος ούτως ή άλλως

Αρχικά στις 6 Μαΐου, μια αμερικανική αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένου του Brownback, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Όπως αναφέρθηκε συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ουκρανικής εκκλησίας.

Τον κ. Brownback συνόδευαν ο κ. Riley Barnes, Σύμβουλος στο Γραφείο για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, η κ. Pauletta Walsh, Διπλωματικός Ακόλουθος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, ο κ. Jeoffrey Pyatt, Αμερικανός Πρέσβης και η κ. Holly Metcalf, Εντεταλμένη της Αμερικανικής Πρεσβείας για θρησκευτικά θέματα.

nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail