Έτσι υπερασπίζονται τα χωρικά τους ύδατα τα σοβαρά κράτη

Τρεις Τούρκοι ψαράδες τραυματίστηκαν όταν οι Ρουμανοι λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές προς το μέρος τους καθώς όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ψαράδες ψάρευαν σε ρουμανικά χωρικά ύδατα. Οκτώ Τούρκοι ψαράδες συνελήφθησαν και τώρα κρατούνται στο λιμάνι της Κωστάντζα.

Μελίνα Κονταξή

Αυτό συμβαίνει όταν τα κράτη υπερασπίζονται τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Εμάς μας λένε ότι αν δε δώσουμε γη και ύδωρ στην Τουρκιά θα γίνει πόλεμος, καταστροφή κτλ όποτε φροντίζουμε να συμπεριφερμαστε σαν ηττημένοι χωρίς στοιχειώδη διαπραγμάτευση.

Απεναντίας συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκιάς και μιλάμε για συνεκμετάλλευση! Ποιος να μας σεβαστεί; Η Τουρκιά; Οι Ευρωπαίοι; Οι Αμερικάνοι; Γιατί όταν κάποιος τα δίνει όλα χωρίς να διαπραγματευτεί, ποιος θα ήταν τόσο χαζός ώστε να αρνηθεί; Το δόγμα της μικρής και εντίμου Ελλάς μας οδηγεί στην εξαφανισμένη Ελλάς στο μέλλον αν δεν αλλάξουμε πορεία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail